KakashiSenpai Napisano 30 Maja 2025 Napisano 30 Maja 2025 (edytowane) Witam i o zdrowie pytam ^^ Słuchajcie jest taka propozycja na serwerze DD2 #2, żeby zlikwidować całkowicie smoke'i, ponieważ jest wielu graczy, w tym boty, którzy utrudniają grę rzucając te smoke'i gdzie się da przez co nie ma pratykcznie widoczności na mapie i ciężko grając w CT jest się obronić, gdy zawodnicy z tej samej drużyny rzucają je na każdym możliwym miejscu i wydaje mi się, że wielu graczy stałych na serwerze by się pod tym podpisało. Grałem na niejednym serwerze, szczególnie na zagranicznych, gdzie nie ma wgl możliwości użycia smoke'a i grało się świetnie. Co Wy na to? Co sądzicie? Druga sprawa dotyczy się botów. W momencie przejęcia bota czasami od razu można paść, bo albo znajduje się w epicentrum grubej strzelanki albo ledwo zdążysz przejąć i się ruszyć i już padasz, bo nie łapiesz tak szybko orentacji w grze po przejęciu bota. Stąd mi się nasunął wniosek, co prawda to luźna propozycja, mniej ważna w porównaniu do powyższej, żeby wprowadzić sekundową/dwusekundową niewrażliwość po ich przejęciu. Co sądzicie? Edytowane 30 Maja 2025 przez KakashiSenpai 1 2 4 Przetłumacz na Angielski
brook1yn. Napisano 30 Maja 2025 Napisano 30 Maja 2025 (edytowane) @ LOLSON mozna przenieść w dział DD2 #2? Dzięki @ Admin CS 1.6 [ODD2 #2] @ Użytkownik Zapraszam do wypowiedzi Edytowane 30 Maja 2025 przez brook1yn.
Szesnasty Napisano 30 Maja 2025 Napisano 30 Maja 2025 1.Może nie całkowita likwidacja a usunięcie możliwość podnoszenia granatów po śmierci innego gracza (wydaje mi się że w ten sposób będzie o wiele mniej smoków ). 2. Co do tej ochrony botow spoko opcja bo boty zazwyczaj są w centrum gry i jak się go przejmie to od razu się ginie 2/3 sekundy osłony to dobry pomysł. Ale to tylko moja opinia zobaczymy co reszta na to . 1 Przetłumacz na Angielski gejowski-strzelec.mp3
ASS Napisano 30 Maja 2025 Napisano 30 Maja 2025 Naprawdę smoke zlikwidować może jeszcze flash Granata ? Według mnie od razu powinno to odrzucić @ brook1yn. decyzja twoja
FeelTheBicepsBitch Napisano 30 Maja 2025 Napisano 30 Maja 2025 1 minutę temu, kaskader2501 napisał: 1.Może nie całkowita likwidacja a usunięcie możliwość podnoszenia granatów po śmierci innego gracza (wydaje mi się że w ten sposób będzie o wiele mniej smoków ). 2. Co do tej ochrony botow spoko opcja bo boty zazwyczaj są w centrum gry i jak się go przejmie to od razu się ginie 2/3 sekundy osłony to dobry pomysł. Ale to tylko moja opinia zobaczymy co reszta na to . Popieram tutaj olegi wypowiedz. Jestem tego samego zdania :) Rozmawialismy na Pv o tym. Pozdrawiam :) 1 Przetłumacz na Angielski
MAJKA Napisano 30 Maja 2025 Napisano 30 Maja 2025 Co do smoke uważam że są one potrzebne w niektórych przypadkach, wchodząc na galę od strony terro, osoba z drużyny ct biorąc awp odrazu ściągnie każdego kto będzie tam wchodził podobnie jest z wychodzeniem longa na pochylnie. :> 1 Przetłumacz na Angielski
KakashiSenpai Napisano 30 Maja 2025 Autor Napisano 30 Maja 2025 (edytowane) @ ASS wiesz, ja tak naprawdę piszę to tu w imieniu wielu stałych graczy na serwerze, opcja braku podnoszenia też może ograniczyć, to też dobry pomysł Edytowane 30 Maja 2025 przez KakashiSenpai 1 Przetłumacz na Angielski
pmk Napisano 30 Maja 2025 Napisano 30 Maja 2025 Witam szanowne grono, z reguły problemem SG jest brama na środku. Z tego co zauważyłem boty nie rzucają SG. Bot z reguły rzuca HE. Uciążliwym problemem jest to, że gracze mimo próśb nie rzucania SG na środek nie słuchają i tak nawalają jak leci, ale nie zauważyłem żeby to robiły boty. Moim skromnym zdaniem wprowadzenie takich zmian tylko i wyłącznie straci na atrakcyjności rozgrywek. Granat SG jest bardzo przydatny gdyż dużo graczy używa go do markowania tzw. Flash'a granatu oślepiającego z reguły taka akcja powoduje duże korzyści w rozgrywce. W zupełności rozumiem chęć zmiany, bo robi się nudno, albo chce się spróbować czegoś innego, ale wprowadzenie tego w życie może przynieść negatywne konsekwencje. Ten serwer to ma być klasyk przypominam a takie nowości to jedynie strzał w kolano. Pozdrawiam z poważaniem pmk. 1 Przetłumacz na Angielski Istnieją dwa sposoby na łatwe prześlizgnięcie się przez życie: wierzyć we wszystko lub wątpić we wszystko. Oba chronią nas przed samodzielnym myśleniem.
eskabara Napisano 31 Maja 2025 Napisano 31 Maja 2025 Uważam że granaty te są potrzebne i taj jak @ pmk powiedzial to bedzie strzal w kolano ale decyzja należy do @ brook1yn. 2 Przetłumacz na Angielski
zaza Napisano 31 Maja 2025 Napisano 31 Maja 2025 1. xD - jak już kiedyś w archiwum odwołań widziałem że ktoś dostał bana za rzucanie smoke na brame to śmiechłem. 20 godzin temu, KakashiSenpai napisał: Grałem na niejednym serwerze, szczególnie na zagranicznych, gdzie nie ma wgl możliwości użycia smoke'a i grało się świetnie. A na każdym polskim serwerze są normalnie smoke i nikt nie narzeka XD 20 godzin temu, KakashiSenpai napisał: nie ma pratykcznie widoczności na mapie i ciężko grając w CT jest się obronić, XD? smoke po ct bardziej pomaga niż przeszkadza ale co ja tam moge wiedzieć 2. też na nie 20 godzin temu, KakashiSenpai napisał: Druga sprawa dotyczy się botów. W momencie przejęcia bota czasami od razu można paść, bo albo znajduje się w epicentrum grubej strzelanki no to sobie przez tą sekunde albo dwie jak napisałeś możesz popatrzeć czy jak przejmiesz bota to nie padniesz odrazu wtf? 1 Przetłumacz na Angielski
KakashiSenpai Napisano 31 Maja 2025 Autor Napisano 31 Maja 2025 Dzięki za wypowiedzi, fajnie, że się ludzie z serwera zaangażowali. To był luźny pomysł, więc spokojnie, nic nikomu nie narzucam, to były propozycje, zresztą od tego forum jest. Napisałem ten pomysł, bo w ciągu ostatnich kilku dni nie raz była awantura i spiny o te smoke'i. 1 Przetłumacz na Angielski
D3M0N Napisano 31 Maja 2025 Wspierający Napisano 31 Maja 2025 Nie no, ludziska. Lepiej nie pisać nic, niż wymyślać takie propozycje. Jako częsty bywalec serwera pozwolę się wypowiedzieć i dodać cegiełkę do zakończenia tematu(mam taką nadzieję), bo będzie smutno na to patrzeć. Serwer sam w sobie jest piękny ze względu na swoją prostotę, bez żadnych udziwnień, delikatne i przyjemne dodatki. Gra się rewelacyjnie, po co kombinować i zmieniać tak poważne mechanizmy gry? Zakazać smoke, bo ludzie go nadużywają? Na czymś to ma polegać, "zasłona" dymna tak? Bronisz BSa i chcesz uniknąć czystego strzału - rzucasz smoke, żeby zdesperowany TT wybiegł i żebyś ty go pierwszy zdjął, a nie liczył na farta w czystym pojedynku. Taka sama sytuacja, ale w odwrotnej kombinacji - raszujesz BSa, to starasz się rzucić smoke tak, by CT miał ciężej Cię trafić, a ty żebyś gdzieś przeszedł i się schował, zamiast znów liczyć na farta i bić się na czystym powietrzu. Już na prawdę pomijając fakt, że te smoke są jak woda - przezroczyste i wszystko przez nie widać, żeby ten smoke faktycznie pełnił swoją funkcję trzeba ich rzucić ze 3 w to samo miejsce. Idąc takim tokiem rozumowania, bo przecież też ludzie płaczą i się wkurzają - wyłączmy opcję zakupu AWP, bo przecież będąc w CT staniesz na longu, dobrze się ustawisz na midzie, bądź staniesz na podeście B wcelowany w trupa, TT NIE MA MOŻLIWOŚCI się wychylić i przejąć BS, bo CT ma czysty strzał (mówię tu o osobach, które potrafią strzelać dobrze z tej AWP). Tu też dochodzi zaleta smoke, awupiarze mają lekko utrudnione zadanie. Na przekór, proponuję wgrać smoke w stylu jak na DD2#1, gdzie nie ma opcji zobaczenia czegokolwiek przez smoke ;). Na kolejną propozycję, która została rzucona tzn. całkowite wyłączenie opcji podnoszenia granatu, chyba nie trzeba tłumaczyć jakby to zepsuło rozgrywkę. Ile razy to dupę ratuje, gdy jesteś sam na BSie z za plantowaną paką i możesz pozbierać nade, flesze i opóźnić ewentualne odbicie paki przez CTków. Jaki to ma sens? Według mnie, żaden. Z takimi propozycjami to za moment Only DD2 zmieni formę rozgrywki na jakiś Only AIM serwer, gdzie wybierasz broń i się strzelasz, bez grantanów, bez paki, bez niczego. Ochrona po przejęciu bota? Czy ktoś kiedykolwiek grał na jakichś DM czy GUN EXP? Czysto hipotetycznie. Będąc po stronie TT raszujesz trupa w kilka osób, ktoś Ci go skrócił i go zabijasz-> bot również się tam znajduje i ten sam osobnik go przejmuje, wybiega Ci znów tego trupa i zabija połowę ludzi w tym trupie, a ty głupi w niego strzelasz, ale nawet nie zadajesz obrażeń, bo ma jakąś śmieszną ochronę. Druga sytuacja, bardzo częsta - strzelasz się z botem, nieważne czy to na blisko czy daleko, nawet biorąc pod uwagę, że nawalasz do niego fullauto z bliska, ale nagle w tym czasie ktoś przejmuje bota i tak o Cię zabija po wywaleniu całego magazynku, bo masz ochronę po przejęciu. Tragedia i szkoda słów. Wystarczy popatrzeć w jakiej sytuacji znajduje się bot i ewentualnie go przejąć. Nie mówię, że to nie denerwuje, gdy przejmujesz bota i nie zdążysz wybrać broni, a Ciebie już nie ma, bo tak się zdarza. Jednak taka ochrona przyniosłaby więcej negatywnych sytuacji, niż teraz się dzieje. Elegancko się mówi, jak się jest osobą, która to wymyśliła, bo wyobraża sobie jakie byłoby to dobre. Jednak jakby to zostało wdrożone na serwer, upadek byłby bardzo twardy i nieprzyjemny, mówię tu o zderzeniu się z własną postawioną ścianą ;) Z jednej strony fajnie, że ludzie próbują się udzielać, ale no nie na takie sposoby. W mojej opinii mega złe pomysły i nie przyniosłyby korzyści z rozgrywki. Pisząc jakiś czas temu z broklinem, sam wspominał, że zrobił ten serwer z myślą o klasycznej rozgrywce, bez dziwnych udogodnień. Zabierając pewne schematy z innych trybów rozgrywki (DM/GUN MOD czy jakieś AIM tryby) zepsułoby to te piękno prostoty. Pozdrawiam 1 Przetłumacz na Angielski
KakashiSenpai Napisano 31 Maja 2025 Autor Napisano 31 Maja 2025 No to pozwólcie, że się rozwinę: Mi nie chodzi o zlikwidowanie HE bądź Flashy, bo wiadomo, że bez nich by nie było radości z gry. Ja też uwielbiam klasyczną rozgrywkę, dlatego po powrocie do gry w cs 1.6 po 8 latach przyszedłem na ten serwer, ponieważ spodobała mi się atmosfera oraz to, że jest to klasyczny DD2, na którym grałem długie lata i uwielbiam grać, nie żadne COD MODy czy jakieś DM, gdzie nawet mrugnąć nie idzie. Chodzi mi o zwykłe ograniczenie albo zlikwidowanie tylko i wyłącznie SG. Nie ukrywam, że zgodzę się z Wami w 100%, że csik nie polega tylko na lataniu, fragowaniu i strzelaniu. Zgadzam się z Wami, że umiejętność jest weryfikowana również na podstawie strategii taktycznej. I tu SG się mocno przydają. Ale gram na tym serwerze od miesiąca, może ponad hmmm... i jestem codziennie, czasami nawet pare h i nie oszukujmy się, ale na 4000 graczy 1/10 albo 1/15 potrafi grać taktycznie, a reszta rzuca te smoke'i gdzie popadnie i czasami na środku, bądź w trupie, gdy potrzebujesz bronić BS'ów lub bramy na MIDzie to nic nie widać w 80% powierzchni mapy. Być może całkowita likwadacja mógłaby być 'strzałem w kolano', aczkolwiek ograniczenie użytkowania ich nie byłaby taka zła tak w teorii się wydaje. A co do botów, być może i się zgodzę z Tobą @ D3M0N , ten pomysł, dlatego był tak rzucony mniej o wiele priorytetowo niż sprawa SG, zobaczyć co inni sądzą.
eskabara Napisano 1 Czerwca 2025 Napisano 1 Czerwca 2025 Ja bym został przy tych smogach czasami mi przeszkadzają jak z awp stanę ale to nie ma największego problemy z tym bo zawsze można gdzie indziej stanąć i kogoś stronicic. Moim zdaniem ja bym niczego nie zmieniał ale ostatecznie może nam to @ brook1yn. wyjaśnić ja jestem na tym ze by nie wprowadzać zmiany żadnej @ brook1yn. powiedz co tym sadzisz ja bym bym zostawi jak jest ale to twoja decyzja
brook1yn. Napisano 1 Czerwca 2025 Napisano 1 Czerwca 2025 (edytowane) Witam! Mogłem wczoraj już edytować post lecz stwierdziłem, że poczekam sobie jeszcze może więcej osób będzie jeszcze chciało się wypowiedzieć na temat SMOKE i BOTÓW i dodać coś na temat propozycji. Tak więc lecimy z tematem. SMOKE Co do tej propozycji, to można by było ograniczyć granat dymny, że jak ktoś zabija gracza i wypadnie "SMOKE" to nie będzie mógł go podnieść, a resztę granatów "FLESH I HE" tak. Lecz czy jest sens ograniczać to? Dla mnie nie, bo ta gra straci cały FUN. Więc propozycję muszę odrzucić Druga sprawa miałem kiedyś u siebie na serwerze "CIEMNY SMOKE" gdzie nic przez niego nie było widać. Można go wprowadzić na serwer i każdy z graczy się wypowie czy zostawiamy "CIEMNY SMOKE" czy zostajemy przy tym "BIAŁYM" co jest. Otworzę temat i zrobię ANKIETĘ. Trzecia sprawa gracze twierdzą, że BOTY które są na serwerze ruczajom granat dymny "SMOKE", gdzie dziwne bo mówię ja grając na serwerze nie spotkałem się z tym. Jeżeli tak jest to wyłączy się im granaty wszystkie 'HE/SMOKE/FLESH. Zostanie to sprawdzone, lecz też będzie to w ankiecie. BOTY Co do propozycji BOTÓW to nie ma sensu wprowadzać im ochrony sekundowej czy dwu sekundowej. Jeżeli bym wprowadził to taki gracz, który przejmie BOTA przykładowo wbiega pełno TERRORYSTÓW z anarchii, na długiej jest jeden gracz CT a drugi bot i ten gracz po zginięciu przejmując BOTA z ochroną zabije połowę przeciwników, a gracze którzy strzelali będą się wkurzać, czemu taki BOT nie traci HP. Propozycja do odrzucenia Druga sprawa dostałem zgłoszenie, że BOTY plantują pakę na B tylko czy lecą na B. Można to zmienić żeby chodzili na A i plantowali na A. Lecz mówię ja się nigdy z takim czymś nie spotkałem, lecz zerknę na to i poprawi się to. Trzecia sytuacja każdy z graczy musi popatrzeć, w jakim momencie chce przejąć BOTA. Wiadomo, my nie jesteśmy w stanie przewidzieć, gdzie może znajdować się BOT czy poszedł na długą czy na galę czy na b lub trupa. Tego nie jesteśmy naprawdę w stanie powiedzieć. Więc następnym razem najlepiej spojrzeć dokładnie zanim przejmie się BOTA Więc nie przedłużając już dłużej PROPOZCYJE oby dwie odrzucam. Co do SMOKE zmieni się na ciemny i każdy się wypowie czy zostawiamy czy zmieniamy na ten co jest teraz jasny. Dziękuję za tak liczne wypowiedzi! Pozdrawiam Edytowane 2 Czerwca 2025 przez brook1yn. DECYZJA CO DO TEMATU PROPOZYCJI
ZjaranyZbychu Napisano 1 Czerwca 2025 Napisano 1 Czerwca 2025 Smołki to walą boty a nie gracze, ja to bym boty wywalił z servera a nie smołke, no bo zobacz, grałem i wiem jak jest, a te boty nie dość, że żucają na B to jeszcze na B biegają jak jest mniej niż 5 CT Amen
Rekomendowane odpowiedzi