madridbarcelonapl Napisano Niedziela o 11:01 Napisano Niedziela o 11:01 Nazwa: Modyfikacja mapcycle Opis: Moje propozycje zmian dotyczące map: - usunięcie map de_kabul oraz de_aztec - są to mapy gdzie CT ma ogromną przewagę i zauważyłem niejednokrotnie, że jak jest grana ta mapa to sporo osób wychodzi. Ludzie się wkurzają i irytują, bo to nic przyjemnego jak non stop Cię ktoś dojeżdża. Idealnie by było wgrać plugin, który sprawiałby, że jeśli mapę wcześniej głosowałeś/aś na aztec (czy odpowiednio kabul) i ta mapa wygrywa, to z automatu jesteś przez całą mapę przydzielony do TT, ale dobrze wiemy że jest to niewykonalne. Dlatego proponuję przynajmniej na jakiś czas usunać te mapy z mapcycle. - zmiany w systemie nominacji - obecnie wgrany system nominacji map praktycznie nie działa. Często jest tak, że ludzie nominują mapy i one nie trafiają do głosowania, za to są w głosowaniu mapy, których nikt nie nominował. To absurd. Proponuję, żeby każdy gracz miał możliwość nominacji jednej mapy, a w głosowaniu niech pojawia się pięć pierwszych nominowanych map. Jeśli nominowanych będzie mniej niż 5 map, to wtedy system z automatu dokoptuje sobie wolne mapy. - wydłużenie mapcycle - niektóre mapy są grane bardzo często, a inne (równie fajne) znacznie rzadziej. Proponowałbym wydłużenie mapcycle tak żeby jedna mapa nie była grana częściej niż co 12 map. 1 1 Przetłumacz na Angielski
Pizotto Napisano Niedziela o 11:24 Napisano Niedziela o 11:24 (edytowane) Jeśli ma być usunięty aztec z powodu przewagi ct to idąc tym tokiem myślenia trzeba by to samo zrobić np. Z nuke czy inferno...tak samo ten nowy dust ct ma przewagę, nigdy nie dogodzisz wszystkim graczom, np. Jak tylko w vote pojawi się dust2 to już wiadomo co gramy, zostały ostatnio wgrane nowe mapy, jeszcze dobrze grać nie zaczniemy wszyscy piszą rtv. Edytowane Niedziela o 11:28 przez Pizotto 2 Przetłumacz na Angielski
hi i am Terruś Napisano Niedziela o 12:19 Napisano Niedziela o 12:19 - de_aztec zostawić tak jak jest + zamienić de_kabul na de_kabul_32_b ( https://gamebanana.com/mods/518056 ) - lekko zmodyfikowany kabul z dodatkowym bomb side'em. Grałem kiedyś de_kabul z powójnym bs'em ( 1 standard a drugi był przy respie CT, ale to była własnoręczna modyfikacja Technika ), tu jest gotowa mapa choć nigdy nie grałem na niej, można spróbować - zrobienie takiego pluginu o którym napisałeś jest awykonalne + system nominacji do poprawy, nominujesz mapę a ona nie trafia do puli ( trzeba się tym bardziej przyjrzeć bądź zmienić plugin ), jeśli to możliwe technicznie, jeden gracz może nominować jedną mapę i ona trafia do głosowania, więc pierwsi gracze którzy nominują mapy będą one do zagłosowania pod koniec rozgrywki + można zwiększyć czas oczekiwania, ale nie aż co 12 map Temat map na serwerach typu FFA jest tematem rzeką, nie jesteśmy w stanie zadowolić każdego z graczy, nowe mapy moim zdaniem się sprawiają, są one grane i są ciekawą alternatywą co do map tzw. eslowych 2 Przetłumacz na Angielski
Bartas Napisano Niedziela o 12:48 Napisano Niedziela o 12:48 Mapy zostaną, bo nie będziemy ich usuwać, ponieważ jednej osobie się nie podobają. No z tymi ludźmi nie powiedziałbym, że aż tak uciekają z tych map Można przetestować tą 1 nominację mapy dla gracza i te pierwsze 5 map nominowanych do głosowania i dopełniania automatycznie + Czas blokady na mapę możemy wydłużyć o dodatkowe 3/4, ale nie o 12 Poczekamy na inne wypowiedzi 1 Przetłumacz na Angielski
montrey Napisano Niedziela o 15:11 VIP Napisano Niedziela o 15:11 To usunięcie azteca czy kabula to absurd totalny. Według gametrackera aztec jest najpopularniejszą mapą na serwerze, więc użytkownicy chcą na niej grać. Na serwerze jest autobalance, który działa w miarę dobrze i po przerzuceniu paru graczy zazwyczaj szanse się wyrównują, również na aztecu. Taki kabul nie jest już aż tak jednostronny, są bardziej jednostronne mapy typu cbble, inferno czy dust1, więc totalnie nie jestem za usuwaniem tych map. Tu się zgadzam - coś nie tak jest z nominacją map w ostatnim czasie. Ludzie nominują mapy, a później w głosowaniu ich nie ma. Było niedawno wydłużone 'mapcycle' i osobiście nie mam wrażenia, że grane jest to samo, ale można rozważyć wydłużenie o dodatkowe 2 mapy. 1 Przetłumacz na Angielski
Rado HS Napisano Niedziela o 15:21 Napisano Niedziela o 15:21 Bez sensu pomysł jak dla mnie 2 Przetłumacz na Angielski
Disorder Napisano Niedziela o 21:02 Napisano Niedziela o 21:02 Moim zdaniem, gdy wjeżdża aztec to gracze chętniej wchodzą, niż wychodzą. Wtedy właśnie zapełnia się serwer. Co do kabula, osobiście nie widzę problemu z tą mapką. Poza tym, przecież system miesza i przerzuca graczy, więc nie gra się całej mapy w jednym teamie. Ludzie jeśli się wkurzają to bardziej na wszędobylskie awp a nie na rodzaj mapy 😉 Nominację, fakt można by poprawić, bo rzeczywiście mapy na vote są z czapy, patrząc na to co ludzie nominują. Czy mapy są ciągle powtarzane? Oj, patrzyłam nawet na listę demek z całego dnia, i nie widzę, by taki Aztec czy inna mapa powtarzała się częściej niż co 6-7 mapę..... 😏 Poza tym, to gracze głosują na mapy, więc to, że są one często wybierane świadczy tylko o ich popularnosci ☺️ Ostatnio dodane mapki również zyskują na popularności, ludzie je coraz częściej chwalą i wybierają (gdy już poznają mapkę). Nie gramy przecież tylko w klasyki 1 1 Przetłumacz na Angielski
Bartas Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Info Propozycja częściowo przyjęta. Część zgłoszonych sugestii została uwzględniona, pozostałe odrzucono. Jeśli się z tym nie zgadzasz - zgłoś post. 2 Przetłumacz na Angielski
Rekomendowane odpowiedzi