Sail Napisano 20 Maja Napisano 20 Maja 1. Twój Nick ; Sail 2. Nick gracza / admina ; hi im terrus 3. Mapa na której doszło do zdarzenia ; de_mirage 4. Dowody ; https://zippyshare.day/HNQGMoNH9jmQnsz/file 5. Data ; 19:50 20.05.2026 6. Opis sytuacji Witam od kilku dni co wchodzę na serwer dostaje kicki z dupy od admina z powodu jego widzi misie za rzekome klatki. Dzisiaj wbiłem na serwer zagrałem 3 rundy i ban bez ostrzeżenia mimo że mam ping 5-10 na serwerze. Admin od kilku dni sie do mnie przypierdala i tyle mimo że nie ma racji. Pozdro
Sail Napisano 20 Maja Autor Napisano 20 Maja PS. Powód bana klatki wielokrotne upominanie dotyczy chyba okresu 3 dni bo dzisiaj dostałem bana bez ostrzeżenia. LOLSON, 20 Maja Nie pisz posta pod postem, używaj opcji edytuj.
Właściciel LOLSON Napisano 20 Maja WŁAŚCICIEL Właściciel Napisano 20 Maja @ hi i am Terruś „𝙆𝙞𝙚𝙙𝙮𝙨́ 𝙣𝙞𝙚 𝙗𝙮ł𝙤 𝙩𝙪 ł𝙚𝙯, 𝙖 𝙩𝙚𝙧𝙖𝙯 𝙥𝙧𝙯𝙮𝙘𝙝𝙤𝙙𝙯𝙖̨ 𝙟𝙪𝙯̇ 𝙯 𝙠𝙖𝙯̇𝙙𝙖̨ 𝙜𝙤𝙙𝙯𝙞𝙣𝙖̨”
hi i am Terruś Napisano 20 Maja Napisano 20 Maja Cześć, dziękujemy za zgłoszenie. Ban dotyczy utraty płynności gry przez gracza w trakcie rozgrywki, która powoduje utrudnienia w swobodnej rozgrywce dla pozostałych członków gry. Ponieważ model, który objawia się zacinaniem, szarpaniem czy teleportowaniem znacząco utrudnia rozgrywkę społeczności. Jest to problem występujący po Twojej stronie, który powinieneś rozwiązać od razu po pierwszym moim upomnieniu słownym. Wielokrotne upomnienia słowne nie poskutkowały w rezultacie nastąpiło wyrzucanie Ciebie z serwera ww. powodem. W dniu w którym dostałeś blokadę tj. 20.05 nadal występowały choć cyklicznie, nie w trybie ciągłym tzw. klatkowanie/lagowanie. Jak wspomniałeś sytuacja była przeze mnie wielokrotnie Tobie zgłaszana i trwała pewien okres czasu. Jeśli poprzednie upomnienia nie przyczyniły się choćby do próby rozwiązania Twojego problemu z płynnością gry, dziś zastosowałem na Twoją niekorzyść blokadę na serwer. Tobie może się wydawać, że nie masz z tym problemu, ale dla osób z drugiej perspektywy, takie szarpanie z Twojej strony występuję. Jest to gra FPS więc staramy się by Nasza gra była jak najbardziej płynna i nieprzeszkadzająca wspólnej rywalizacji. Wspomniałeś o niskim pingu "5-10", rzeczywiście taki jest Twój średni ping na serwerze, ale problem pojawia się gdy z 5 ms wchodzi natychmiastowo nawet do 130 ms, co już oddziałuję na zachowanie modelu postaci. Nie możesz codziennie oczekiwać ostrzeżeń zamiast bana. Kilkukrotnie zostałeś wyrzucony z serwera i natychmiast wracałeś z powrotem. Więc pytałem się Ciebie czy naprawiłeś tak szybko ten problem. Najwidoczniej Twoim rozwiązaniem problemu jest ponowne natychmiastowe wejście z powrotem na serwer. Niestety tak to nie działa i nie naprawi się samo. Dlatego na samym końcu napiszę Tobie co możesz poprawić oraz sprawdzić by problem z Twoją płynnością się rozwiązał. Przedstawiłeś Nam zrzut ekranu ( 2 ), w którym to gracz stwierdził, że nie masz takiego problemu. I doszliśmy do takiej sytuacji, gdy dziś dostałeś blokadę byłem z opiekunem serwera FFA @ mukaka , który może zaświadczyć o tym że w momencie nadawania bana miałeś problem z zachowaniem płynności gry. "Admin od kilku dni sie do mnie przypierdala." Czy zwracanie uwagi wielokrotnie, wyrzucanie zamiast banowania uznajesz, że ja na Ciebie "siadłem"? Wielu Adminów serwerów od razu daje za klatki/lagi bana bez nawet zwracania uwagi. Dałem tyle czasu i możliwości byś rozwiązał problem. Powinienem również zastosować surowsze dla Ciebie konsekwencje za słowa czy też zachowanie w stosunku do mnie po kickach, które Tobie nadawałem. w consoli "~" bądź dopisz do pliku config.cfg następujące komendy Spoiler rate 100000 cl_cmdrate 101 cl_updaterate 101 gl_vsync 0 fps_max 101 fps_override 0 ex_interp 0.01 net_graph 3 ( dla HUD FPS ) Wyłącz aplikacje w tle, które powodują obciążenie procesora W menadżerze zadań, procesor hl.exe ustaw na najwyższy priorytet Skontaktuj się z dostawcą łącza Internetowego. Przełącz się z WiFi na kabel Ethernet. Pozdrawiam Administrator Serwera FFA @ hi i am Terruś 5 Przetłumacz na Angielski
Sail Napisano 20 Maja Autor Napisano 20 Maja Mukkaka też miał wysyłany kiedyś screenshot z net_graph 3 że niby mam jakieś lossy ale nic nie miałem. Jestem przy swoim że nie mam żadnych klatek. Zresztą ze screena wynika jasno że tylko ty widzisz jakieś klatki, inny gracz sam pisał na czacie że nic nie ma. Poprawcie płynność serwera bo co 10 sekund sa mikro ściny a nie szukanie winy u mnie. 1 Przetłumacz na Angielski
Disorder Napisano 20 Maja Napisano 20 Maja Wypowiem się, choć sytuacja sprzed kilku dni była w momencie gdy nie miałam jeszcze admina i nie byłam dziś na serwie w momencie całego zajścia. Po tym jak zginęłam zestrzelona przez Ciebie @ Sail miałam Cię na podglądzie. I owszem, miałeś klatki, co było tematem rozmowy Pizotta i jeszcze drugiego admina, nie pamiętam kogo, nie będę zmyślać. Ale fakt klatkowania występował u Ciebie już od dłuższego czasu, nie tylko dziś. Gram na tym serwie dość długo, by zauważać pewne problemy oraz kojarzyć graczy. I nie pamiętam dokładnej daty, czy to było pod koniec tamtego tygodnia, czy początkiem tego, ale rację przyznaję @ hi i am Terruś Ja żadnych klatek na serwie nie miałam już bardzo długo. Problem jeśli już występował, to raczej z winy graczy, nie serwera. 4 Przetłumacz na Angielski
mukaka Napisano 20 Maja Napisano 20 Maja Ban słuszny , @ Sail od dłuższego czasu tak masz , nie wiem co masz za łącze ale na twoim miejscu szukałbym jakiegoś rozwiązania skoro nie tylko admini ci zwracają uwagę lecz również gracze na u@. 4 Przetłumacz na Angielski
Właściciel LOLSON Napisano 21 Maja WŁAŚCICIEL Właściciel Napisano 21 Maja Info Skarga zostaje odrzucona. Jeśli się z tym nie zgadzasz - zgłoś post. 3 Przetłumacz na Angielski „𝙆𝙞𝙚𝙙𝙮𝙨́ 𝙣𝙞𝙚 𝙗𝙮ł𝙤 𝙩𝙪 ł𝙚𝙯, 𝙖 𝙩𝙚𝙧𝙖𝙯 𝙥𝙧𝙯𝙮𝙘𝙝𝙤𝙙𝙯𝙖̨ 𝙟𝙪𝙯̇ 𝙯 𝙠𝙖𝙯̇𝙙𝙖̨ 𝙜𝙤𝙙𝙯𝙞𝙣𝙖̨”
Rekomendowane odpowiedzi