vzar Napisano 11 Lutego Napisano 11 Lutego Nazwa: Automatyczne ograniczenia mapy przy niskim online. Opis: Chciałbym zaproponować rozwiązanie, które przy małej liczbie graczy automatycznie zmniejsza dużą mapę do trybu 2x2. Na przykład na de_dust2 przy niskim online zablokowane byłoby przejście na B z respa CT oraz inne wybrane przejścia, dzięki czemu gra toczyłaby się tylko na części mapy (np. A/Long). Gdy liczba graczy wzrośnie (np. 10+), blokady znikają i mapa jest w pełni otwarta. Wszystko działałoby automatycznie. Można to zrobić na dust2, inferno, mirage, nuke, tuscan, train, cbble. Linki/zdjęcia:
Karolina. Napisano 11 Lutego Napisano 11 Lutego Moim zdaniem można by, bo potem gonię boty po całej mapie
Amnezja. Napisano 11 Lutego Napisano 11 Lutego Ja też jestem na TAK, ale zobaczymy czy podklepie to szefostwo.
montrey Napisano 11 Lutego VIP Napisano 11 Lutego (edytowane) Raczej na nie. Z tego co kojarzę to teraz jest włączana możliwość plantowania tylko na jednym BS-ie jeżeli jest mniej niż X osób na serwerze. Dodatkowo przy mniejszej liczbie osób jest możliwość głosowania na małe mapy co też załatwia ten problem. Trzeba się liczyć z tym, że każde dodanie moda to zawsze jakieś obciążenie serwera. Wyznaczenie miejsc do ograniczenia również wymaga czyjejś pracy. No i finalnie jak to już bywało w przeszłości - po wgraniu takich poprawek zawsze wyjdą jakieś błędy. Jest to zbyt mały i niezbyt uciążliwy problem by go zwalczać. Podsumowując - w mojej opini jako, że mamy już dwa 'mody' w postaci zablokowania plantowania na jednym BSie oraz możliwość głosowania na stricte małe mapy to kolejna zmiana jest niepotrzebna. Ewentualnie szedłbym w kierunku dodanie nowych mniejszych map, żeby ww. głosownaniu był większy wybór. Edytowane 11 Lutego przez montrey 1 Przetłumacz na Angielski
vzar Napisano 11 Lutego Autor Napisano 11 Lutego (edytowane) @ montrey Ale wtedy problem polega na tym, że podczas głosowania ludzie wybierają na przykład dust2x2 i wiele osób – nie wszyscy – napisze rtv, i mapa się nie zmieni, tak samo jak w przypadku mapy rats. Bo mapa rats, gdy gra 32 osoby na serwerze, jest bardzo mała. Edytowane 11 Lutego przez vzar
krze.mienn Napisano 11 Lutego Napisano 11 Lutego Myślę że można dodać na próbę, może trochę obciążyć serwer ale zobaczymy co powie @ LOLSON 1 Przetłumacz na Angielski
konradtopola Napisano 12 Lutego Napisano 12 Lutego Zgadzam się z @ montrey , każdy dodatkowy plugin obciąży serwer, który i tak już laguje przy większej ilości graczy.
Właściciel LOLSON Napisano 13 Lutego WŁAŚCICIEL Właściciel Napisano 13 Lutego Info Propozycja zostaje odrzucona. Jeśli się z tym nie zgadzasz - zgłoś post. „𝙆𝙞𝙚𝙙𝙮𝙨́ 𝙣𝙞𝙚 𝙗𝙮ł𝙤 𝙩𝙪 ł𝙚𝙯, 𝙖 𝙩𝙚𝙧𝙖𝙯 𝙥𝙧𝙯𝙮𝙘𝙝𝙤𝙙𝙯𝙖̨ 𝙟𝙪𝙯̇ 𝙯 𝙠𝙖𝙯̇𝙙𝙖̨ 𝙜𝙤𝙙𝙯𝙞𝙣𝙖̨”
Rekomendowane odpowiedzi