Sznik Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Również jestem za powrotem, bez skoku svip różni się od vipa jedynie miksturką biorąc pod uwagę jedynie aspekty, które rzeczywiście wpływają na grę czy coś mi umknęło? Osoby, które mają taki problem, że svip miał podwójny skok i nie było to sprawiedliwe względem innych graczy, chciałbym przypomnieć, że vip ma menu wyboru broni a są ludzie, którzy vipa nie mają. Co z waszą sprawiedliwością? 2 1 Przetłumacz na Angielski
Patryk Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Witam. Widzę że temat podwójnego skoku wywołał sporo emocji, dlatego postanowiłem się do tego odnieść i wyjaśnić, skąd taka decyzja. Na początek; rozumiem, że wiele osób przyzwyczaiło się do double jumpa. Sam wiem, że była to wygodna opcja i faktycznie pomagała w poruszaniu się po mapie. Rozumiem też argument, że ktoś kupił SVIP specjalnie pod tę funkcję. Trzeba jednak pamiętać, że gra na serwerze nie może opierać się na jednej mechanice. SVIP nadal ma i będzie miał swoje plusy, ale nie takie, które ingerują w podstawowe zasady movementu. Jeśli ktoś uważa, że SVIP po tej zmianie jest bezużyteczny, to proponuję wejść na serwer bez niego i porównać. Podwójny skok bardzo mocno wpływał na balans zarówno pomiędzy CT > TT, jak i pomiędzy graczami z SVIP-em >> a tymi bez rangi. Warto też zaznaczyć, że część osób, które postanowiły się wypowiedzieć, nie praktykują gry po stronie TT. Czasem wolą poczekać na spekcie niż wejść do terro, przez co nie do końca widzą, jak ciężko potrafi się grać po stronie atakującej. Dla przykładu: - CT było w stanie zająć galę w 4/5 sekund od startu rundy i ustawić się na niestandardowych pozycjach, np. na skrzynkach. - Możliwe było zajęcie podestu na b skacząc bezpośrednio podłogi bsa. - TT musiało klirować o więcej pozycji przy wejściach, głównie przez możliwość wskakiwania CT w miejsca, na które bez podwójnego skoku lub pomocy kolegi nie da się wejść. Do tego dochodzi fakt, że serwer był o wiele bardziej pay2win. Nie jest to tylko moje zdanie, ale też opinia kilku osób, które próbowały grać bez SVIP-a. Z wszystkich bonusów tej rangi to właśnie podwójny skok był najbardziej odczuwalny i najbardziej odrażający. Usunięcie double jumpa przywraca chociaż część balansu pomiędzy teamami, ogranicza pay2win i sprawia, że serwer jest bliżej klasycznego dd2, bo taki był jego zamysł, a nie 4funa. Ta decyzja nie była podjęta z dnia na dzień ani pod wpływem jednej opinii. Przez dłuższy czas obserwowałem rozgrywkę i to, jak wygląda balans po obu stronach. Nie chce by serwer dominowała podwójna spacja tylko jakiś skill. PS. Moim zdaniem osoby, które kupiły SVIP „dla podwójnego skoku”, tak naprawdę nie zrobiły tego po to, żeby sobie poskakać jak w Mario. Zrobiły to dlatego, że bez tej funkcji bardzo trudno było rywalizować z innymi, którzy już ją mieli. Usunięcie double jumpa po prostu wyrównuje te szanse. Już na koniec dziękuję wszystkim za wyrażenie swojego zdania. Na ten moment decyzja pozostaje bez zmian. Nie mówię, że już nigdy się nie zmieni. 4 1 1 2 2 Przetłumacz na Angielski ↪︎ 51.83.228.105:27015 ↩︎
Patryk Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Info Propozycja zostaje odrzucona. Jeśli się z tym nie zgadzasz - zgłoś post. 1 2 Przetłumacz na Angielski ↪︎ 51.83.228.105:27015 ↩︎
Rekomendowane odpowiedzi