Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

1. Twój nick: Rado
2. Nick admina/gracza na którego składasz skargę: admin @ Holly oraz gracz Psycho
3. Data i godzina zdarzenia: 29.11.2025; godz: od 18:05 do 18:35
4. Opis sytuacji: Chciałem złożyć skargę na admina @ Holly która niestety nie reaguje na wielokrotne łamanie regulaminu przez swoją koleżankę, grającą pod nickiem Psycho.
Gracz Psycho dopuściła się złamania regulaminu dotyczącego komunikacji na serwerze w punktach nr 2 ("Zabronione jest obrażanie innych graczy, a w szczególności ich rodzin") oraz nr 6 ("Używanie wulgaryzmów jest dozwolone, aczkolwiek zalecamy i prosimy, aby to robić  z umiarem"). Wielokrotnie obraża na serwerze innych graczy, używa wulgarnych słów, jest niemiła, wulgarna, chamska, ordynarna, brakuje jej umiaru przy używaniu przekleństw, prowokuje innych graczy i to wszystko przy absolutnie biernej postawie admina Holly. W dzisiejszej rozgrywce potrafiła np. nazwać jednego z graczy "pi*dą". Wielu graczy ma już jej po dziurki w nosie, ale niestety admini traktują gracza Psycho jak swoją koleżankę i nie pozwolą jej zrobić krzywdy. I to nie jest sytuacja która dotyczy tylko dzisiejszego dnia - tak się dzieje już od jakiegoś czasu i wielu graczom przeszkadza takie kumoterstwo i nierówne traktowanie.

Admin Holly dopuściła się złamania regulaminu Administratora w punktach nr 1 ("Administrator na serwerze jest zobowiązany do dawania przykładu graczom."), nr 4 ("Admin ma obowiązek zbanować gracza, który łamie regulamin serwera zgodnie z taryfikatorem kar.") oraz nr 14 ("Admin na serwerze ma kategoryczny zakaz faworyzowania kolegów."). Pomimo iż Holly wielokrotnie słyszała jak Psycho obraża innych graczy to nie reagowała w żaden sposób, wręcz przeciwnie. Na demku widać jak w pewnym momencie śmieje się z obraźliwych słów wypowiadanych przez Psycho. Gdy Psycho wchodziła na serwer to ktoś napisał tekst w stylu: "oho, wchodzi psychiczna". Wtedy Holly spamowała na sayu napisem "KULTURA", bo ktoś źle napisał o jej koleżance. Jak Psycho nazywała innych graczy: "Ty pi*do" albo "śmi**iu", to wtedy Holly siedziała cicho i nawet nie potrafiła jej upomnieć. W czasie tej samej rozgrywki Holly potrafiła dać niesłuszne kicki innym graczom (np. gracz Hercik skarżył się że dostał kicka za bycie AFK mimo iż normalnie biegł, a gracz kashmir dostał kicka za resp TT mimo iż na respie nie stał), ale w przypadku gracza Psycho nie potrafiła zareagować w żaden sposób (wiem, że  kicki nie podlegają skardze, ale tu chodzi o pewien schemat działania: za drobne rzeczy Holly potrafi dać graczowi karę, a poważniejsze przewinienia popełnione przez jej koleżankę uchodzą jej płazem). 

Warto nadmienić, że obie Panie są dobrymi koleżankami. Jak Psycho weszła na serwer to powiedziała że ją głowa boli, bo wcześniej piły razem z Holly na TSie. Widać że Panie się dobrze znają i niestety Holly nie potrafi oddzielić spraw i sympatii prywatnych, od swoich obowiązków jako admin na serwerze. Nie wiem jak na takie sprawy patrzą właściciele serwera, ale trochę się zaczyna robić na serwerze kółko wzajemnej adoracji, gdzie niektórzy gracze korzystają z tego, że znają się na stopie prywatnej z adminami. Takim przykładem jest właśnie Holly i Psycho. 

Prosiłbym właścicieli serwera o podjęcie działań w tej sprawie tak, aby każdy gracz czuł się równo traktowany, bo na ten moment niestety są tacy którzy mogą sobie pozwolić na więcej i są faworyzowani przez adminów. 

Nadmienię tylko, że cała sprawa nie była zgłaszana na U@ z prostej przyczyny: admin @ Holly była w pełni świadoma tego co mówi Psycho i kompletnie jej to nie przeszkadzało. Jako admin zna regulamin serwera i wie że nie można obrażać innych graczy, więc nie było sensu dodatkowo zgłaszać takie rzeczy. Na serwerze w czasie rozgrywki był również przez jakiś czas dostępny admin @ BooM ale zbytnio się nie udzielał, więc nie wiem czy był świadomy całej sytuacji. Dlatego skargę składam tylko na admina Holly. 

5. Dowody: http://891629.hltv2.pukawka.pl/hltv-2511291754-de_dust2-1764435240-1764437700.zip

EDIT

Poprawiłem link. Jak się go skopiuje i wklei w przeglądarce to pobiera.

Odniosę się do tego co napisała @ Holly

Po pierwsze my jako gracze na serwerze nie wiemy tak naprawdę kto jest na serwerze adminem. Jeśli kogoś kojarzysz po nicku to wiesz (na forum też trudno znaleźć jakąś listę z aktualnymi adminami na serwerze DD2). Być może w tym czasie było więcej adminów na serwerze, ale to już musicie ustalić między sobą. Składam skargę na Ciebie bo wiem że jesteś adminem, wiem że bardzo dobrze słyszałaś jak się Psycho zachowuje i wiem że nie zareagowałaś tylko dlatego że się z nią dobrze znacie.

Po drugie bardzo dobrze słyszałaś co mówi, byłaś tego jak najbardziej świadoma i Ci to nie przeszkadzało. Wręcz przeciwnie: śmiałaś się z jej przekleństw i swoją postawą aprobowałaś jej działania. Po tym jak nazwała jednego z graczy pi*dą kilka osób na mikro się oburzyło. Nie siedziałaś wtedy na spect i nie ma opcji żebyś tego nie słyszała. 

Po trzecie tak jak pisałem wyżej: sytuacja z dziś to tylko wycinek. To się ciągnie już od jakiegoś czasu i zauważyłem to nie tylko ja tylko wielu innych graczy. Jak tylko wchodzi Psycho na serwer to się zaczynają spiny. Psycho się nauczyła, że jak jej koleżanka Holly jest na serwerze to może sobie pozwolić na więcej, bo nikt jej nic nie zrobi.

Po czwarte tą skargę napisałem z bólem serca, bo raczej uważałem Cię za dobrego admina, za osobę pozytywną, ale jest pewna granica faworyzowania niektórych graczy, którą Ty wyraźnie przekroczyłaś. Coś za co inni gracze by dostali bana, Ty w przypadku Psycho normalizujesz. I Twoje tłumaczenie o tym, że niby nie słyszałaś, nie wiedziałaś, itd. uważam za mocno nie na miejscu, bo dobrze wiesz że tak nie było. 

Edytowane przez rado
Poprawiony link do demka + odpowiedź na post Holly
Kubaa. >>,

Demka nie da sie pobrac. Popraw

• Lubię To! 3
  • Super! 2
  • Haha 2
Napisano (edytowane)

Ja się wypowiem tylko tak: podkreślam wielokrotnie na serwerze,że nie jestem jedynym adminem na dd2#1 aczkolwiek większość ludzi tu grających tak uważa🤣jeżeli jest na serwerze 31 osób nie jestem sama w stanie zapanować nad ksżdą sytuacją,jeżeli ktoś obraża innych graczy,są specty,ktoś pisze,że idzie zapalić lub z/w.Sytuacja o której piszesz jest dla mnie dziwna,możliwe że byłam na specta,ale kojarzę,że w tym momencie było kilku innych admniów( w sensie,że jest to sytuacja z dziś),którzy napewno odpowiednio zareagowali. Ja traktuje wszystkich jednakowo,ale skoro uważasz,że złamałam regulamin nie słysząc danej sytuacji,biorę to na klatę i czekam na wypowiedź innym obecnych adminów.

Bawi mnie Twoje zdanie,że nie wiesz kto jest adminem na serwerze-przed nickiem jest jeden wielki napis-Admin-ranga-nick. Poza tym mam tam ponad tysiąc godzin przegranych i wogóle Cię nie kojarzę,a z demka wywnioskowałam tyle,że wszedłeś na spectę mnie nagrać🤣 boli Cię również to,że znam się z użytkowinczką na tyle,że siedzię z nią na tsie,więc nie wiem może następnym razem Ciebie też zaproszę na tsa😘

Edytowane przez Holly

Napisano

Wypowiem się tutaj też króciutko, od dwóch tygodni jak gram na tym serwerze to zauważyłem to samo, równo tydzień temu w niedzielę była identyczna sytuacja, zero jakichkolwiek reakcji mimo próśb do adminów o ukaranie Psychoo. Brak reakcji na zachowania wyżej wymienionej osoby są notoryczne i frustrujące. Każdemu może się zdarzyć powiedzieć coś za co za chwilę przeprosi lub powinien przeprosić, jesteśmy tylko ludźmi, ale u tej pani kultury nie ma za grosz i popieram tutaj skargę bo w końcu ktoś poruszył ten temat na forum.

• Lubię To! 6
  • Super! 3
  • XD 1

Streamy z Counter- Strike Onlyy DD2 codziennie wieczorem zapraszam serdecznie 😎😎

Napisano

Z dema:
16:03 - ta ku**a bez ciała lata, nieśmiertelna p***a - Holly padła dwie sekundy wcześniej, więc powinna słyszeć - bez reakcji
(tak tylko przypomnę dla wszystkich, którzy płaczą o bezciało - serwer wymusza 0.01 i nie ma opcji przestawiania tego - najpierw trafcie) 

18:49:37: *DEAD* Psycho : thetime
18:49:48: *DEAD* Marek Perepeczko :) : jak ty sie nie znasz na zegarku
18:49:56: Psycho : zamnij cipe
18:50:15: *SPEC* BooM : @ psycho ogarnij slowa

^ (logi z 29.11) ^ Niepotrzebny tekst i podjudzanie kolegi "Marek Perepeczko". (logi z 29.11)

19:01:38: *DEAD* gda : psycho uwazaj na kulture bo admin da ci upomnienie
19:01:50: Psycho : niech mnie w dupe cmoknie

^ logi z 28.11 ^ - tutaj lekka przesada, ze strony psycho i czucie się w jakimś stopniu bezkarnym.

Nie będę tutaj wyciągał wszystkiego związanego z tą sprawą bo nie mam na to czasu i ochoty.

Gracz "Psycho" i Admin "Holly" dostają słowne ostrzeżenie i będą obserwowani, jeśli sytuacja się powtórzy będą wyciągane konsekwencje. Innych map Psycho nie biorę pod uwagę bo nie dostarczyłeś na nie dowodów.

----

18:51:46: gda : psycho ogranij slowka bo pan admin prosi
19:01:38: *DEAD* gda : psycho uwazaj na kulture bo admin da ci upomnienie xd

Na sam koniec jeszcze parę słow do Pana @ gda
Proszę nie robić sobie podśmiechujek z adminów na say bo ja zacznę robić podśmiechujki z Ciebie bo masz sporo za uszami, zwłaszcza to, że jesteś zwykłym bajkopisarzem. Dobrze wiesz o co mi chodzi.

• Lubię To! 4
  • Super! 1

#1 51.83.228.105:27015

Napisano
Info

Skarga zostaje przyjęta.

Jeśli się z tym nie zgadzasz - zgłoś post.

• Lubię To! 2
  • Super! 1

#1 51.83.228.105:27015

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania