Skocz do zawartości
★ [FORUM] MISS/MISTER GAMEFUTURE EDYCJA JESIEŃ - ZAPISY ★ ×
✦ [EVENT] Kurka Wodna - przypomnij sobie jak się grało ze znajomymi! ✦ ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nick: Haiyaku
Doświadczenie: Ze względu na to, że szanuję zasady obowiązujące na tym forum i nie chcę w żaden sposób reklamować projektów konkurencyjnych, postaram się skupić na tym, co jest najbardziej istotne w kontekście mojego doświadczenia, które zdobyłem w podobnych rolach na innych forach i projektach. Przez lata aktywności w społecznościach internetowych, miałem przyjemność pełnić funkcje, które były podobne do tej, o którą się ubiegam. W ramach tych ról miałem okazję zdobywać cenne umiejętności związane z moderowaniem, zarządzaniem społecznością oraz administracją techniczną. Moje doświadczenie obejmuje zarządzanie zarówno codzienną działalnością forum, jak i reagowanie na sytuacje kryzysowe, co w dużej mierze przygotowało mnie do pełnienia funkcji moderatora w szerszym zakresie. Chociaż nie chcę wchodzić w szczegóły odnośnie innych projektów, mogę powiedzieć, że moje doświadczenie obejmuje także prowadzenie własnego projektu internetowego. To pozwoliło mi zdobyć praktyczne umiejętności związane z zarządzaniem projektem, organizowaniem pracy zespołu oraz dbaniem o rozwój całej platformy. Równocześnie miałem również okazję zarządzać forum z nominacji, co dodatkowo poszerzyło moją wiedzę i kompetencje w zakresie administracji i moderowania. To doświadczenie nauczyło mnie nie tylko jak obsługiwać i zarządzać techniczną stroną forum, ale również jak dbać o atmosferę w społeczności i efektywnie rozwiązywać problemy użytkowników. Ponadto, mam także doświadczenie w obsłudze ACP (Admin Control Panel), choć w nieco mniejszym stopniu niż MCP. Niemniej jednak, jestem zaznajomiony z funkcjami administracyjnymi, które są niezbędne do zarządzania większymi społecznościami. Zajmowanie się różnymi aspektami administracyjnymi, od moderowania postów, przez zarządzanie użytkownikami, po bardziej techniczne aspekty konfiguracji, to umiejętności, które zdobywałem stopniowo, ucząc się na błędach i sukcesach. Moje doświadczenie w tym zakresie pozwala mi czuć się pewnie w środowisku forumowym, co daje mi solidne podstawy do dalszego rozwoju w roli moderatora, a także umożliwia efektywne zarządzanie i wspieranie społeczności na każdym etapie jej rozwoju. Wszystko to, co zdobyłem w przeszłości, przyczynia się do tego, że czuję się gotów do objęcia roli, w której mogę wykorzystać swoje doświadczenie oraz umiejętności, by jeszcze lepiej wspierać rozwój tego forum i pomóc w tworzeniu pozytywnej atmosfery w społeczności.

Czy używałeś kiedyś Panelu Moderatora?: Tak jak wspomniałem wcześniej, miałem już przyjemność pełnić funkcję moderatora na forum, co daje mi solidne podstawy do dalszego angażowania się w tę rolę. Podczas mojego wcześniejszego zaangażowania, miałem okazję zapoznać się z wszystkimi aspektami pracy moderatora, w tym obsługą i poruszaniem się po panelu moderatora (MCP), co pozwoliło mi na skuteczne i sprawne wykonywanie moich obowiązków. Znam dokładnie funkcjonalności dostępne w tym panelu, a także rozumiem, jak ważne jest odpowiednie zarządzanie społecznością oraz kontrolowanie treści na forum w sposób zgodny z ustalonymi zasadami. Dzięki temu doświadczeniu, korzystanie z panelu moderatora stało się dla mnie czymś naturalnym. Potrafię sprawnie i efektywnie poruszać się po dostępnych opcjach, reagować na zgłoszenia użytkowników, moderować posty oraz dbać o przestrzeganie zasad panujących na forum. Wszystkie te działania są mi dobrze znane, a ich regularne wykonywanie podczas mojej poprzedniej roli pozwoliło mi zdobyć umiejętności i doświadczenie, które są niezbędne do dalszego pełnienia funkcji moderatora na jeszcze wyższym poziomie. 

Ile dziennie możesz poświęcić czasu na forum?: Odnośnie czasu, zawsze ciężko mi precyzyjnie określić dokładną ilość godzin, które mogę poświęcić, ponieważ moje zaangażowanie w forum zależy od różnych czynników, takich jak obowiązki zawodowe czy inne zobowiązania. Niemniej jednak, jak można zauważyć, zaglądam na forum niemal w każdej wolnej chwili. Niezależnie od tego, czy jest to krótka przerwa w ciągu dnia, czy wieczorny moment relaksu, staram się być aktywny i regularnie monitorować, co dzieje się na forum. Obecnie mam dość sporo wolnego czasu, co sprawia, że jestem w stanie odwiedzać forum dosyć często, co zapewne widać w mojej aktywności. W przypadku, gdy moje podanie o objęcie funkcji moderatora zostanie pozytywnie rozpatrzone, chcę zapewnić, że postaram się poświęcić jeszcze więcej czasu na aktywność na forum, aby moje zaangażowanie w rolę moderatora było widoczne i znaczące. Mam świadomość, że funkcja moderatora wiąże się z dodatkowymi obowiązkami i odpowiedzialnością, dlatego chcę zapewnić, że będę traktował ją z równie dużą starannością i uwagą, jak obecnie traktuję moje inne rangi i zadania na forum. Moim celem jest, aby funkcja moderatora nie była traktowana jako mniej ważna czy mniej priorytetowa niż moje obecne role, ale wręcz przeciwnie – by była traktowana z takim samym zaangażowaniem i odpowiedzialnością. Jestem gotów poświęcić odpowiednią ilość czasu, aby zapewnić, że forum będzie funkcjonować w sposób sprawny, przyjazny i z poszanowaniem zasad. Moją intencją jest, by moje działania na stanowisku moderatora były postrzegane jako wartościowy wkład w rozwój społeczności i utrzymanie pozytywnej atmosfery, a także by użytkownicy czuli się dobrze zorganizowani i wspierani.

Dlaczego ty?: Po dokładnej analizie aktualnego stanu zespołu zielonych oraz ich ogólnej aktywności, doszedłem do wniosku, że mimo iż w tej chwili nie spełniam jeszcze wszystkich wymaganych warunków do objęcia roli moderatora (głównie ilość postów), a także pełnię już pewne funkcje, to uważam, że mam ogromny potencjał, by wnieść coś więcej do rozwoju całej sieci. Moje zaangażowanie, które obecnie przejawia się głównie w twórczości redakcyjnej, mogłoby zostać wzbogacone o dodatkowy wymiar w postaci roli moderatora. Dzięki temu mógłbym jeszcze aktywniej wspierać nie tylko zespół moderatorów, ale także administrację, przyczyniając się tym samym do dalszego rozwoju projektu GameFuture. Choć obecnie pełnię już pewną funkcję, a moje zaangażowanie w sieci nie jest ograniczone tylko do jednego obszaru, to jestem przekonany, że z pełnią roli moderatora mógłbym poszerzyć swoje działania. Przede wszystkim jestem osobą zorganizowaną, potrafiącą współpracować w zespole i z całą pewnością bezkonfliktową, co uważam za jedną z kluczowych cech, jakie powinien mieć moderator. Mam także mnóstwo pomysłów, które chętnie wdrożę, co mogłoby dodatkowo przyczynić się do poprawy jakości funkcjonowania forum i całej sieci. W mojej ocenie, zyskując rangę moderatora, mógłbym być pozytywnym elementem w szeregach moderacji, dostarczając nowych pomysłów, usprawniając komunikację i wnosząc wartościowe zmiany, które pomogłyby w dalszym rozwoju GameFuture. Odnośnie mojego dotychczasowego zaangażowania w życie sieci, mogę z przekonaniem stwierdzić, że do tej pory moja działalność spotkała się z pozytywnym odbiorem wśród użytkowników. Uważam, że z tego, co do tej pory zrobiłem, użytkownicy forum są zadowoleni, a ja zawsze starałem się być obecny i pomocny w miarę moich możliwości. Jeżeli chodzi o moje podejście do innych użytkowników, zawsze staram się podchodzić do nich z pełnym szacunkiem i gotowością do wsparcia w każdej kwestii. Niezależnie od rangi czy doświadczenia użytkownika, jestem gotów pomagać w każdym możliwym zakresie. Czy chodzi o pomoc w kwestiach związanych z grafiką, tekstami, rozwiązywaniem problemów, czy też w kwestiach bardziej złożonych, jak np. skargi, zawsze staram się pomóc w miarę moich umiejętności i dostępnego czasu. Wszystko, co robię, staram się robić z pełnym zaangażowaniem i odpowiedzialnością, a moim celem jest, by użytkownicy sieci czuli się wspierani i traktowani z szacunkiem. Moje dotychczasowe działania pokazują, że zależy mi na dobru wspólnoty, co – mam nadzieję – może być dobrym fundamentem dla roli moderatora, w którą chciałbym się zaangażować. Z pełnym przekonaniem mogę stwierdzić, że jestem gotów na nowe wyzwania, które związane są z pełnieniem tej funkcji, i będę starał się nie tylko spełniać wymagania, ale także wnosić coś nowego i wartościowego.

Urbi. >>, (edytowane)

1. Zabrania się stosowania kolorów czerwonego i zielonego w postach i tematach, ponieważ są one zarezerwowane dla administracji i moderatorów.
Edytowane przez Urbi. >>
  • Lubię To! 1
  • Super! 6
Napisano

Jestem na nie 

Pchasz się na każdą możliwą rangę moim zdaniem powinieneś się skupić na obecnych i szlifować w tym czym jesteś dobry jak np. Redaktor.

W podaniu nie zabłysnąłeś używając koloru czerwonego, którego jest zakaz używania zgodnie z regulaminem forum. Zasady dotyczące tego podpunktu są na każdym forum :)

Jedynym plusem jest ładnie napisane podanie 

• Haha 1

"Ile grobów będzie mi potrzebnych, żeby pochować wszystko, co we mnie umarło?"

- Naya Aknis

Zasłużony
Napisano

A ja jestem na TAK.

+ chęci do pracy
+ ładnie napisane, rozbudowane podanie
+ doświadczenie

Nie wypowiem się na temat rzekomego "pchania się na rangi", bo jestem tu za krótko, ale mogę wypowiedzieć się na temat pracy @ Haiyaku w redakcji.
Stwierdzenie kolegi wyżej, że powinien szlifować umiejętności redaktorskie, moim zdaniem jest stwierdzeniem błędnym. Dlaczego? 
Bo po co szlifować diament? Praca @ Haiyaku jest zawsze na najwyższym poziomie, zaangażowanie w redakcję z jego strony jest ogromne. 
Współpracując z @ Haiyaku mogę stwierdzić, że ma on przysłowiowy "łeb na karku". Wszystko jest rozplanowane z dużym wyprzedzeniem, 
aby była możliwość wykrycia błędów, by prace @ Redaktor'ów były idealne. 

Widząc zaangażowanie jakie wkłada w rozwój redakcji, mogę śmiało stwierdzić, że poradzi sobie na posadzie moderatora. 

• Dziękuje! 1
  • Super! 1
Napisano

Neutral

Nie wiem co o tym sądzić, dostałeś notkę od Kuby za użycie kolorku dla administracji, czyli regulamin chyba nie jest znany na 100%? 

Jak mam być szczery, to nie chciało mi się czytać podania, za dużo tego xd ale na pewno na + rozpiska, im więcej tym lepiej (chodź nie zawsze)

Jesteś aktywny, to też na +

Dostałeś widzę dopiero rangę właściciela OM w csie, ja bym się na razie na tym skupił.

Pozdrawiam,

~ elovsky

• XD 1

"A ja dzisiaj już nie usnę, bo nie ma Cię tutaj"

eloelosygnatura.png.ce4a9049350d3204ce8a615cf25fe838.png.370d80c95910ce247db0750f562f393d.png

elovski.png.67cea213d865bd400b8f5fae0005875c.png

Global Mod
Napisano
8 godzin temu, elo elo 350 napisał:

Dostałeś widzę dopiero rangę właściciela OM w csie, ja bym się na razie na tym skupił.

Nie jest to tak trudna ranga, że nie mógłby sobie z nią poradzić, mając moderatora. W jego przypadku obecnie nie ma zbyt wielu obowiązków związanych z serwerem, poza działem na forum.

Jestem na neutralny
+Chęci
+Aktywność
Duży - Złamanie regulaminu 

Zasłużony
Napisano

Zaczynając od moich osobistych preferencji, nie pasuje mi sposób w jaki napisałeś swoje podanie. Odnoszę wrażenie, że jest tu zbyt dużo lania wody. 
Moim skromnym zdaniem podanie powinno być zwięzłe, to nie praca licencjacka żeby lać wodę na potrzeby spełnienia limitu słów itp. 

Na minus działa wtopa którą zaliczyłeś przy redagowaniu podania, ale może nie wałkujmy tego więcej.

Posiadasz rangę redaktora naczelnego gdzie wywiązujesz się ze swoich obowiązków na 110%, nowa ranga właściciela serwera tak na dobrą sprawę w niczym nie przeszkadza. Mówimy tutaj dalej o dwóch rangach funkcyjnych. 

Masz głowę pełną pomysłów, to zawsze duży plus.

Osobiście nie kojarzę żadnej sytuacji w której zgłosiłeś jakaś zawartość łamiącą regulamin naszego forum- mówię tutaj o zgłoszeniu przez forum.
Działa to na minus, ponieważ nie zauważyłeś ani nie zareagowałeś na nadużycia regulaminu. 

Uważam, że jesteś świetnym redaktorem z potencjałem na dobrego moderatora- tylko potencjał to nie wszystko.
Jestem neutralny wobec twojej kandydatury, tak samo jak w przypadku wheeliego nie przekonujesz mnie w 100%.

• Lubię To! 3

• Administrator
Admin
Napisano

Wszystko jest super. Podanie napisane ładnie no może zbyt wiele informacji nie ukrywajmy - przeczytają to tylko nie liczni

Z redakcją radzisz sobie dobrze, postawiłeś ją na nogi co jest bardzo dużym plusem tak jak wspomniał @ boomer_ wywiązujesz się z obowiązku prowadzenia redakcji bardzo dobrze na 110%

Jednym minusem jest złamanie regulaminu na samym początku, z tego powodu zostaje neutralny

Powodzenia

Z8jteAx.png

b_350_20_323957_202743_f19a15_111111.png 

Napisano

Ja na nie 

Regulamin podstawa 

w Listopadzie min gadałes o typerze i jest luty i 0 .

Najpierw ogarnij bieżące rangi 

dzis.png.661a7a5c1da85779a6c8c3e27123f650.png

Global Mod
Napisano

Odrzucam na prośbę autora.

Global Mod
Napisano

podanie-odrzucone.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania