Skocz do zawartości
✦ [FORUM] REKRUTACJA NA TYPERA ✦ ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A więc tak ze znaczną społecznością serwera, zauważyliśmy randomowe lagi na serwerze, czyli przypuścmy średnia ilość pingu graczy na serwerze to zakres od 5 do 45/55, a momentami skaczę aż do 100/150/200 i trwa to kilkanaście sekund, być może problemy z hostingiem? Może pora przerzucić się na coś innego? Bo jak widzę, problem jest i się utrzymuję od 2/3 tygodni odkąd ja gram u Was nie ukrywam, potrafi parę nieczystych zaklęć polecieć z moich ust na ten temat, bo najważniejsze aby czerpać fun z gry, a nie się rage'ować, mamy w tych czasach na prawdę duże możliwości by stworzyć dobry stabilny serwerem pod każdym kątem, baa nawet wydaję mi się, że znaleźli by się jacyś gracze, którzy by wsparli by przejść na lepszego hosta, byłbym nawet jednym z nich, a pokaz slajdów podczas gry to efekt niepożądany przez społeczność, proszę o wypowiedzenie się kompetentnych osób które mogły by wnieść coś w tym temacie i również osoby które by mogły się szerzej wypowiedzieć. 

Napisano

Zgodzę się są i nie raz długo się takie coś utrzymuje.

„Tylko trudne chwile pokażą ci, kim tak naprawdę jesteś.” 

- Szczepan Twardoch 

Napisano
50 minut temu, dReam napisał:

Może pora przerzucić się na coś innego?

Gwóźdź do trumny, zmiana hostingu wiąże się ze zmianą IP. A w przypadku dzisiejszych czasów uśmierciło by to serwer. 

Takie zabiegi były robione między innymi na soplicy gdzie cała sieć wymarła.

Napisano

A prężnie działa więc lepiej nie :D 

Może zmartwychwstanie i będzie bez lipy 

„Tylko trudne chwile pokażą ci, kim tak naprawdę jesteś.” 

- Szczepan Twardoch 

Napisano
Godzinę temu, Dziadek^ napisał:

Gwóźdź do trumny, zmiana hostingu wiąże się ze zmianą IP. A w przypadku dzisiejszych czasów uśmierciło by to serwer. 

Takie zabiegi były robione między innymi na soplicy gdzie cała sieć wymarła.

To co proponujecie  ? Bo raczej tak tego nie mozna zostawic

Napisano (edytowane)

Nie chce się wymądrzać i źle mnie nie zrozumcie proszę aleee...

jeśli by tak stworzyć "nowy" serwer na innym hostingu, takim który nie powodował by problemów z połączeniem? 

Prościej nie wytłumacze jak poniżej:

1. stworzenie serwera na nowym hostingu (nowe IP)

2. "utrzymywanie starego serwera (dla IP) + wgranie na niego plugin, który AUTOMATYCZNIE po próbie dołączenia na stare IP przerzuci nas na nowy serwer z nowym IP

W ten sposób może i zwiększy się cena utrzymania serwera natomiast zniknie problem lagów. No nie wiem tak mi się przypomniał ten plugin... 

Ci którzy będą wiedzieć że mamy nowe IP zapiszą sobie nowe a ludzie, którzy byli przyzwyczajeni do starego IP albo nie będą wiedzieć to połączą się za pomocą starego. W taki sposób nie stracimy żadnej z grup ludzi. Ani stałych bywalców ani ludzi, którzy wpadają rzadko.

Edytowane przez Krissu
  • Administrator
Admin
Napisano

Teoretycznie sprawa wygląda następująco. 

1. - To czego jesteśmy pewni, zostalo sprawdzone.

Serwer jest DDOsowany przez pewne osoby - serwer jest pod baczną obserwacją hostingu - na chwile obecną pozostaje nam czekać co ustali hosting

2.  Na ten moment mogę jedynie zgadywać, że do problemu może doprowadzać jakiś plugin wykonujący połączenia na zewnątrz, np AntyVPN - podczas łączenia się gracza odpytuje on zewnętrzną stronę WWW. Wystarczy że w takiej sytuacji taka strona laguje lub zbyt długo zwraca odpowiedzi by niekorzystnie wpływało to na prace serwera. - dlatego zostały podjęte kroki w tym temacie zmieniliśmy troszkę te zabezpieczenie właściwie dziś aby sprawdzić jak będzie wyglądała sytuacja.

3. Ostatnim moim domysłem jest topka

W ostatniej fazie sprawdzimy czy te dziwne "lagi" nie są również spowodowane przez topke wyłączymy topkę którą posiadamy i zastąpimy ją tą którą już mieliśmy wcześniej. 

Na chwile obecną jesteśmy w trakcie sprawdzania punktu dwa i dajemy sobie na to powiedzmy tydzień.

Po tygodniu jeżeli nic się nie poprawi, zobaczymy z topką, temat zamykam a jeżeli sytuacja się nie poprawi proszę dajcie znać

Dzięki

• Dziękuje! 1
  • Super! 1

Dołącz do naszej grupy Steam! 

♥ OnlyDD2players 

b_350_20_323957_202743_f19a15_111111.png 

• Administrator
Admin
Napisano

temat-zamkniety.png

Dołącz do naszej grupy Steam! 

♥ OnlyDD2players 

b_350_20_323957_202743_f19a15_111111.png 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania