gettexik Posted August 20 Share Posted August 20 Witam! Przegrałem na serwerze dopiero 4h i w tym czasie wyłapałem parę "błędów" (ciężko stwierdzić czy to błędy, bo może to jest specjalny zabieg), ale mam też inne ciekawe pomysły. Oto moje propozycje: 1. Dźwięk podczas wchodzenia po drabinie Podczas grania zauważyłem, że gdy wchodzimy po drabinie na shifcie to i tak wszystko słychać przez co ciężko dostać się po cichu do jakiegoś miejsca. np. ciężko jakoś dostać się do pałaców po cichu na mapie de_mirage, bo wszyscy dookoła już słyszą gdzie idziesz. 2. Wymiana dolarów na euro lub coś innego Gracze z VIPem lub sVIPem mają menu wyboru broni przez co dolary nie są przez nich praktycznie wcale wydawane (są one wręcz bezużyteczne). Co wy na to, aby dodać wymianę tych dolarów na to euro? np. 16000$ = 10 euro Inna opcja Widziałem również propozycję z dodaniem systemu ruletki na serwer, ale widzę że to trochę inny pomysł kolega miał (również ten mi się podoba). Ale co sądzicie o tym, aby za te 16000$ można było wpisać komendę /losuj i mieć coś z tego ciekawego lub stracić? :D 3. System AFK Często widuje, że gracze stoją na AFKu przez kilka rund i niestety nie ma jak ich się pozbyć, a administracja nie zawsze znajduje się na serwerze. Dlatego proponuje dodanie plugina na takowych graczy lub dodanie możliwości wyrzucania graczy komendą /votekick (przy tej komendzie dodałbym jeszcze powody dlaczego chcemy wyrzucić gracza, bo może się przydać nie tylko na graczy którzy stoją na AFKu). 4. Brak dźwięku broni Niektórzy gracze wpisują /modele, ponieważ nie podoba im się animacja lub wygląd tych modeli broni. Niestety pojawia się problem, ponieważ gdy ktoś wyłączy modele to nie słychać ani strzelania, ani przeładowania (nie mam pojęcia czy to chwilowe, ale z 2 razy nie słyszałem, że ktokolwiek do mnie strzela). Pomysłów miałem chyba więcej, ale niestety jest tak późna godzina, że już o większości zapomniałem. Przepraszam za wszelkie błędy, które mogą sprawiać problemy ze zrozumieniem. Miłej nocki! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
boomer_ Posted August 21 Moderator Share Posted August 21 1. Nie spotkałem się z tym, ale skoro miałeś coś takiego to warto się temu przyjrzeć 2. wydaje mi się, że jest to zbędne, jak już to konwersja 16k na losowanie czegoś dodatkowego, tylko nie mam pojęcia co to może być, żeby nie rozwalić rynku. 3. Przyda się, nie zawsze jest admin na serwerze. 4. Zgłaszałem to dziadkowi na pw, wiec pewnie coś z tym zrobi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buszek. Posted August 21 Share Posted August 21 Jestem zdecydowanie za wdrożeniem wszystkich zaproponowanych zmian. Uważam, że mogą one znacząco poprawić jakość rozgrywki oraz zapewnić graczom jeszcze większą frajdę z gry. Każda z propozycji wnosi cenne usprawnienia, które warto wprowadzić na serwerze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayaTe^ Posted August 21 Share Posted August 21 1. Mi to tam nie przeszkadza bo w większości przypadków lecę na pałę żeby zabijać i zdobywać klucze. Neutral 2. Dolary na euro pojawi się za dużo euro i będziemy z czasem płacić w tysiącach euro a Dziadek i osoby z którymi rozmawiał chciał tego uniknąć (chyba że ja coś źle zrozumiałem). 16k dolarów możnaby wymienić na 1 skrzynkę i byłoby to dostępne jednorazowo na mapę, to by mogło być okej. 3. + 4. + Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziadek^ Posted August 26 Share Posted August 26 1 - tutaj to wina mapy, niestety nie jestem specjalistą w dziedzinie edycji mapy. 2 - zbędne, @ Japoniec wyjaśnił. 3 - dodane. 4 - zapiszę na przyszłość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziadek^ Posted August 26 Share Posted August 26 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziadek^ Posted October 12 Share Posted October 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts