ptrkvsky Posted June 12 Share Posted June 12 Cześć, jeśli możecie to zadbajcie o to aby nie było takich lagów na serwerze, dużo osób wchodzi i mówi że muli serwer nie wiem gdzie to napisać więc piszę tutaj 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Joker.^^ Posted June 12 Share Posted June 12 "Lagi" co masz na myśli? choke? ping? Poprawiłem konfiguracje serwera dzisiaj czyli 12.06.2024 o godzinie 22. Proszę o informacje w temacie. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ptrkvsky Posted June 12 Author Share Posted June 12 Chodzi o to że przy większej ilości graczy typu 26/32 32/32 serwer co jakiś czas się dusi, dochodzi do podwyższonego pingu, jest uczucie jakby każdemu spadły klatki, wchodząc na serwer ( niektórzy nie mają płynnego feelingu strzelania mowią wchodząc na serwer i im zaczyna mulić że nie da się grać) Nie wiem czym to może być spowodowane ale fajnie jakby dało radę zrobić jakąś optymalizację aby serwer był bardziej wydajny czy coś 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desper Posted June 14 Share Posted June 14 (edited) Chciałem dodać coś od siebie. Gram u Was 3 rok, od jakiegoś czasu zauważyłem, że mam blok, stojąc np. na "pączkach" przyklejony do skał, próbując iść wzdłuż ściany. Również w innych lokacjach to występuje. Nie było tego problemu wcześniej. Druga sprawa, przeanalizowałem połączenie internetowe, cfg jak również to, co może mi zakłócać przesyłanie danych w trakcie gry. Co 5-10 min (nie sprawdzałem dokładnie), systematycznie, mam chwilowego laga, objawia to się skokiem pingu @ ZIELE był świadkiem wczoraj, skok jest na tyle wysoki, że nie jestem w stanie określić w momencie laga, ile tego pingu dokładnie mam. Cfg nie ruszane, internet 1GB na wifi, mocny laptop kupiony miesiąc temu. Obydwa problemy nie występowały wcześniej, problem jest na naszym serwerze. Edit: po restarcie serwera problem z lagiem przestał istnieć. Kwestia blokowania na teksturach zostanie sprawdzona na niższych fpsach z radą @ Preston Edited June 14 by Desper 3 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ptrkvsky Posted June 14 Author Share Posted June 14 (edited) tak jak kolega wyżej @ Desper sam nie wiem co nie gra... sprawdzałem różne ustawienia cmdrate updaterate i nic nie pomaga dodam tylko że to jest tylko i wyłącznie na tym serwerze że nie raz nie da się grać przez to.. Internet na kablu dobry bo 800/800 z Rybnetu i komputer składany w Komputroniku w grudniu za ponad 8 tysięcy i wątpie aby ta wina leżała po stronie mojej gdyż nigdzie mi nie zacina ani nic a tutaj jak wejdę to są odczuwalne klatki/ścinki jak i nie czuć tej płynności w strzelaniu Edited June 14 by ptrkvsky Preston, June 14 Masz opcje edytuj post nie rob spamu :) onajN, June 14 Daj znać teraz czy jest lepiej 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
onajN Posted June 16 Share Posted June 16 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts