Jump to content
[ONLY DD2] RABAT 50% NA USŁUGI ×
[FFA] RABAT 50% NA USŁUGI ×

Parę błędów

Recommended Posts

Cześć, zauważyłem kilka błędów na serwerze:

1. Kamizelka STEAM VIPa - wiadomo, na starcie dostajemy kamizelkę, lecz po zakupie hełmu w następnej rundzie go nie mamy i musimy zakupić ponownie. Skrypt daje kamizelkę na starcie usuwając tym samym hełm.

2. VIP - gdy VIP wchodzi na serwer mamy napis "VIP XXX wbija na serwer" czy jakoś tak, problem jest w tym, że gdy VIP rozłącza się z serwerem, także jest komunikat o tym że wchodzi, a nie że wychodzi.

3. Gdy przechodzimy obok respa gdy już trwa runda to co jakiś czas słychać jakby ktoś robił na nim zakupy, niby głupota ale potrafi odwrócić uwagę.

4. Przy zbieraniu gracza jest napis: z perspektywy zbierającego "ZMARTWYCHWALASZ SIE XXX", a z perspektywy zbieranego "Gracz XXX ZMARTWYCHWSTALA cię". Nie ma chyba takiego słowa jak "zmartwychwala", więc to takie bez ładu i składu. Lepiej użyć czasowników zbierać/reanimować/wskrzeszać.

Propozycja:

1. Wyłączenie pluginu slapującego gracza kampiącego na respie gdy podłożona jest bomba. Zdarza się, że paka jest podłożona na B i sytuacja pozwala na ustawienie się przed trupem. Po co walczyć z CT na B jak można ich trzymać dalej. Poza tym może się zdarzyć, że gracz już był wcześniej zbyt długo przed trupem, miał 7/8 do slapowania a potem uciekając od paki znów wyjdzie przed trup i plugin go zabje.

Zdarza się też, że gracz był AFK, plugin go bił, runda się skończyła i wraz z rozpoczęciem nowej gracz zaraz po zrespieniu się jest bity. Tak nie powinno być, chyba że to kara.

2. Usunięcie limitu AWP. Nie wiem jaki ma to sens, nigdy nie odczułem że jest ich za dużo. Nie gram często z AWP, ale jednak czasem mam ochotę a nie ma takiej możliwości.

@ CreeN zaznaczam, że plugin slapujący nie ma być wyłączony całkowicie, lecz tylko od momentu podłożenia bomby. Nie będzie więc nadużywania kampienia.

Edited by dexterowsky
  • Lubię To! 2

1. Neutral

2. Limit awp jest spoko, nie ma co zmieniać.

• Lubię To! 1

A ja tam w obu neutral jestem 

spacer.png

4 godziny temu, dexterowsky napisał:

3. Gdy przechodzimy obok respa gdy już trwa runda to co jakiś czas słychać jakby ktoś robił na nim zakupy, niby głupota ale potrafi odwrócić uwagę.

Propozycja:

1. Wyłączenie pluginu slapującego gracza kampiącego na respie gdy podłożona jest bomba. Zdarza się, że paka jest podłożona na B i sytuacja pozwala na ustawienie się przed trupem. Po co walczyć z CT na B jak można ich trzymać dalej. Poza tym może się zdarzyć, że gracz już był wcześniej zbyt długo przed trupem, miał 7/8 do slapowania a potem uciekając od paki znów wyjdzie przed trup i plugin go zabje.

Zdarza się też, że gracz był AFK, plugin go bił, runda się skończyła i wraz z rozpoczęciem nowej gracz zaraz po zrespieniu się jest bity. Tak nie powinno być, chyba że to kara.

2. Usunięcie limitu AWP

AD 3:

Fakt, bardzo irytuje, bo nie wiadomo czy na naszym albo przeciwnika respie jest wróg czy ktoś z naszych się podniósł albo ktoś zmienił sobie broń

AD Propozycja 1:

NIE. Jak tylko będzie podłożona paka zaczną kampić i chować broń, a co za tym idzie - nie będą pilnować paki

AD Propozycja 2: 

x3 TAK

Bug z dźwiękiem na respie jest naprawiany z tego co wiem. Faktycznie „zmartwychwstala” kłuje w oczy. Ja bym zmienił na „XXX podnosi Cię” i szlus.

Jeśli chodzi o propozycje to w pierwszej jestem na nie. I tak dużo osób próbuje nadużywać kampienia, a po wyłączeniu pluginu byłaby istna masakra. Limit awp mi jest obojętny bo nie gram zbyt wiele z tą bronią

W dniu 16.04.2024 o 13:45, dexterowsky napisał:

1. Kamizelka STEAM VIPa - wiadomo, na starcie dostajemy kamizelkę, lecz po zakupie hełmu w następnej rundzie go nie mamy i musimy zakupić ponownie. Skrypt daje kamizelkę na starcie usuwając tym samym hełm.

Cały czas dodaje bez kasku czy od 3 rundy już nic nie robi? Jak to wygląda bo nie pamiętam.

2. VIP - gdy VIP wchodzi na serwer mamy napis "VIP XXX wbija na serwer" czy jakoś tak, problem jest w tym, że gdy VIP rozłącza się z serwerem, także jest komunikat o tym że wchodzi, a nie że wychodzi.

Poprawiłem do sprawdzenia. 

Pracuje nad tym.  (Boty zostały OFF do naprawiania) 

4. Przy zbieraniu gracza jest napis: z perspektywy zbierającego "ZMARTWYCHWALASZ SIE XXX", a z perspektywy zbieranego "Gracz XXX ZMARTWYCHWSTALA cię". Nie ma chyba takiego słowa jak "zmartwychwala", więc to takie bez ładu i składu. Lepiej użyć czasowników zbierać/reanimować/wskrzeszać.

Poprawione do sprawdzenia jak to wygląda !

W wolnej chwili przejrzę jeszcze plugin. Wiem, że nie raz slapuje ludzi nawet w next rundzie. 

Plugin poprawiny. Do sprawdzenia (czy slapuje gracza od next rundy. Plugin nie był aktualizowany od 2k20 :classic_biggrin:

2. Usunięcie limitu AWP. Nie wiem jaki ma to sens, nigdy nie odczułem że jest ich za dużo. Nie gram często z AWP, ale jednak czasem mam ochotę a nie ma takiej możliwości.

Usunięcie limitu awp odrzucam. Zwiększyłem limit AWP. 

Edited by `Joker.^^
edit
  • Lubię To! 5
  • Super! 1

Posted (edited)
21 godzin temu, `Joker.^^ napisał:

Cały czas dodaje bez kasku czy od 3 rundy już nic nie robi? Jak to wygląda bo nie pamiętam.

Cały czas, co rundę. Często można natrafić na graczy drużyny, która wygrała kilka rund z rzędu, biegających bez hełmu :)

Poprawiłem do sprawdzenia. 

Ad. 2. Gdy VIP wychodzi z serwera komunikat już jest prawidłowy.

Poprawione do sprawdzenia jak to wygląda !

Ad. 4. Jest powiedzmy lepiej ale dalej źle. Teraz podczas zbierania kogoś jest napisane "WSKRZESZENIE SIE XXX", trzeba usunąć to "SIE". Gdy ktoś zbiera nas jest napisane "[REANIMACJA] XXXWSKRZESZAL CIE", trzeba więc dodać spację po nicku oraz poprawić "WSKRZESZAL" na "WSKRZESZA".

Edited by dexterowsky
  • Lubię To! 3

5 godzin temu, dexterowsky napisał:

Cały czas, co rundę. Często można natrafić na graczy drużyny, która wygrała kilka rund z rzędu, biegających bez hełmu :)

Nie dam Free Vipowi keva + hełm. To jest Darmowy, coś za coś. sVIP ma wszystko i za niego płacą ludzie. 

5 godzin temu, dexterowsky napisał:

Ad. 4. Jest powiedzmy lepiej ale dalej źle. Teraz podczas zbierania kogoś jest napisane "WSKRZESZENIE SIE XXX", trzeba usunąć to "SIE". Gdy ktoś zbiera nas jest napisane "[REANIMACJA] XXXWSKRZESZAL CIE", trzeba więc dodać spację po nicku oraz poprawić "WSKRZESZAL" na "WSKRZESZA".

Poprawiłem do sprawdzenia

• Lubię To! 2
  • Super! 2

image.thumb.png.5cf9c27f043975371975a84d6001dd61.png

image.thumb.png.647e0cdf76390d965cd7df3b86cf735f.png

@ dexterowsky poprawione 

Edited by Preston
  • Lubię To! 5

pobranyplik(1).jpg.fa20e099897d8f5223daed1a93f37c44.jpg

4 godziny temu, `Joker.^^ napisał:

Nie dam Free Vipowi keva + hełm. To jest Darmowy, coś za coś.

Chodzi o to, że to dawanie keva odbiera zakupiony wcześniej hełm. Przykład: zaczyna się runda, kupujesz hełm, biegniesz na B i wcinasz kanapkę przed trupem, wchodzisz do trupa i runda się kończy, nikogo nie spotkałeś i nikt Cię nie strzelił, w nowej rundzie nie masz hełmu, jeśli się zapomnisz to idąc ponownie zjeść kanapkę przed trupem dostaniesz skana za 64 hp lub bezpośredni strzał z Mki za 108 hp.

Trzeba zrobić tak, że kamizelka się doda bez ingerowania w hełm. No chyba że się nie da, wtedy lipa.

Preston,

masz opcje edytuj nie rob spamu 

16 godzin temu, dexterowsky napisał:

Chodzi o to, że to dawanie keva odbiera zakupiony wcześniej hełm. Przykład: zaczyna się runda, kupujesz hełm, biegniesz na B i wcinasz kanapkę przed trupem, wchodzisz do trupa i runda się kończy, nikogo nie spotkałeś i nikt Cię nie strzelił, w nowej rundzie nie masz hełmu, jeśli się zapomnisz to idąc ponownie zjeść kanapkę przed trupem dostaniesz skana za 64 hp lub bezpośredni strzał z Mki za 108 hp.

Trzeba zrobić tak, że kamizelka się doda bez ingerowania w hełm. No chyba że się nie da, wtedy lipa.

majac darmowego vipa mysle ze te 350$ ewentualnie 1000$ na kevlar rożnicy duzej nie robi ;) 

Ed. Faktycznie uciążliwe, kwestia jednego przycisku, R lub F2 bądź pod cokolwiek masz zbindowany Rebuy xd

Edited by Preston
  • Super! 1

Posted (edited)

@ Preston bardziej chodzi o uciążliwość robienia tego zakupu co rundę niezależnie od tego czy dostałeś w głowę czy nie. Tak że równie dobrze możemy powiedzieć, że dodanie hełmu STEAM VIPowi dużej różnicy nie zrobi, bo ciężko wydać tyle kasy mając co rundę darmowe karabiny i limit AWP aby nie mieć 350$ na hełm.

Btw. jaki spam? Normalnie odpisuję na post.

Edit.

Jeszcze nie widziałem forum na którym dyskusję prowadziłoby się po przez edytowanie postów. Ale skoro tak niby będzie lepiej to ok.

Ja nie mówię, że to duży problem aby zakupić hełm co rundę, ale w każdym razie usuwanie hełmu na początku każdej rundy jest błędem, który powinien być poprawiony.

Edited by dexterowsky
Preston,

To możesz go robić edytując poprzedni post a nie dodawać 20 następnych i robić syf

• Haha 3

Po sprawdzeniu Multi vipa postanowiłem dać tak. 

sVIP - dostaje Kamizelka z Hełmem co rundę,

VIP - Kamizelka  co rundę, (Można dokupywać z Hełmem uroki vipa) 

FREE VIP - Nie dostaje kamizelki.  /freevip (opis co ma teraz) 

Temat do zamknięcia. 

• Lubię To! 6

propozycja-czesciowoprzyjeta.png

• 3 weeks later...

temat-archiwum.png

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

Warunki użytkowania