Jump to content
[ONLY DD2] RABAT 50% NA USŁUGI ×
[FFA] RABAT 50% NA USŁUGI ×

Idealizacja serwera, czyli propozycje Rey'a

Rey

Recommended Posts

Serwer jest bardzo fajny, na pewno jeden z najlepszych i najfajniejszych jakich grałem, ale żeby stał się idealnym, według mnie, przydałoby się zmienić w nim kilka rzeczy. Oto one: 

1. Usunąć dźwięk w radio "Fire in the hole". Czasem gdy 12 osób idzie na longa to nie słychać nic poza Fire in the hole... Poza tym, uprzykrza to ciche granie np. idąc po cichu w tunelach na B i próbując nasłuchiwać kroków wrogów, słychać jedynie Fire in the hole granatów rzucanych na longu :) 

2. Wydłużyć czas wybuchu bomby z 35 do 45 sek. To nie serwer cod mod i będąc np. na longu,  sprawdzenie A czy nie ma na nim bomby i pójście na B zajmuje zbyt dużo czasu i 35 sek to zdecydowanie za mało.

3. Wydłużenie czasu zakupu broni z 15 do 25 sekund. Chwilowa nieobecność np. z powodu pojęcia do toalety lub po wodę (też do toalety) powoduje, że gramy rundę bez broni.

4. Zablokowanie respienia się po 20 sekundach od czasu rozpoczęcia rundy. Gdy połączymy się z serwerem opóźnieni, nie będziemy w stanie kupić sobie nawet broni ani kamizelki.

5. Dodać nagrodę 500$ za wskrzeszenie teammate'a. Nie ma co się nad tym rozwodzić: serwer opiera się na reanimacji i żeby graczy zachęcić do podnoszenia siebie taka nagroda byłaby idealna. Dodatkowo, przydałoby się zwiększyć częstotliwość informowania o tej opcji nowych graczy, którzy nie mają pojęcia o tym, że istnieje na serwerze takie coś jak wskrzeszanie.

6. Tak na marginesie. Przydałoby się lekko uwrażliwić adminów na graczy, którzy nie wykonują celów mapy. W co drugiej rundzie, kilku terrorystów kampi na top midzie albo przed anarchią do ostatnich 30 sekund rundy, po to, by potem zrobić sobie obiegówkę do paki i narobić fragów, podczas gdy 20 innych osób czeka na zakończenie rundy. 

• Lubię To! 3

1 . Mozesz usunac sobie sam z csstrike w folderze masz , wywalasz plik i nie masz dzwiekow od granatow .  [steam/sound/player i tam masz nazwy ]

2. Nie wiem czy ta zmiana bylaby korzystna . Rundy sa zwykle dosc dynamiczne 

3. Nie sadze , ze to przejdzie. Gralem kiedys na jednej sieci to ludzie biegali dokupowac granaty non stop rzucajac przez brame na midzie. Lub tez ogarniczyc ich zakup dodatkowo.

4. Tu sie zgodze. Czasami wbija sie w momencie kiedy team przeciwny jest juz na respie i od razu dostajesz przy zrespieniu

5. Dostaje sie 1 fraga za podniesienie , stad tak chetnie niektorzy podnosza bo to ich jedyna zdobycz  =D  

6. Jako admin sam wielokrotnie przymykam oko w zaleznosci od szans czy umiejetnosci. Reagujac na kazde Wasze zgloszenia dotyczace celow mapy , a najwiecej ich jest podczas gdy ktos zostaje 1v5 jest absurdalnym pomyslem . Dodatkowo jest spam o resp tt 1:30 w momencie gdy CT raszuje . W takich przypadkach reakcja jest praktycznie zerowa bo nie za bardzo maja gdzie sie ruszyc atakowani i fleszowani z kazdej pozycji. Gdyby dokladnie stosowac sie do regulaminu to by serwer swiecil pustkami bo gracze by notorycznie wylatywali. Pouczenia wystarczaja :) 

• Lubię To! 4

1. wyyebane
2. nie
3. nie
4. wyyebane
5. nie
6. złóż podanie i skończ marudzić

1. @ joolz. dobrze napisał

2. Kiedyś z tego co pamiętam był właśnie ten dłuższy czas wybuchu bomby i się to nie sprawdzało. CT mieli dużo łatwiej

3. Jeśli to miało by wejść to znowu trzeba by było wydłużyć czas rundy, a to wpłynęło by negatywnie na dynamizm rozgrywki - na nie

4. Jestem na tak

5. Nagroda już jest w postaci wyniku w tabeli (dostajesz jednego fraga za wskrzeszenie)

6. Pamiętaj, że każda runda jest inna. Często jest tak, że prawie cała drużyna TT idzie solidarnie na B, a jakiś kretyn wyjebie się z paczką na longu. Wtedy wiadomo, że ten czas rundy się wydłuży. Ja oczywiście w sytuacjach gdy ktoś wyraźnie unika pójścia po pake poganiam delikwenta/delikwentów

1. nie

2. nie

3. nie

4. nie

5. nie

6. xD

• Haha 1

spacer.png

Junior Admin

Nie bede pisał podobnie bądz tak samo ale jestem takiego samego zdania co @ joolz.

• Lubię To! 1

giphy.webp

Z racji, że to najbardziej merytoryczna odpowiedź, pozwolę sobie na nią odpowiedzieć i sprostować to co miałem na myśli, bo niektóre odpowiedzi okazały się żartem "złóż podanie i skończ marudzić" XDDD

22 godziny temu, joolz. napisał:

1 . Mozesz usunac sobie sam z csstrike w folderze masz , wywalasz plik i nie masz dzwiekow od granatow .  [steam/sound/player i tam masz nazwy ]

2. Nie wiem czy ta zmiana bylaby korzystna . Rundy sa zwykle dosc dynamiczne 

3. Nie sadze , ze to przejdzie. Gralem kiedys na jednej sieci to ludzie biegali dokupowac granaty non stop rzucajac przez brame na midzie. Lub tez ogarniczyc ich zakup dodatkowo.

4. Tu sie zgodze. Czasami wbija sie w momencie kiedy team przeciwny jest juz na respie i od razu dostajesz przy zrespieniu

5. Dostaje sie 1 fraga za podniesienie , stad tak chetnie niektorzy podnosza bo to ich jedyna zdobycz  =D  

6. Jako admin sam wielokrotnie przymykam oko w zaleznosci od szans czy umiejetnosci. Reagujac na kazde Wasze zgloszenia dotyczace celow mapy , a najwiecej ich jest podczas gdy ktos zostaje 1v5 jest absurdalnym pomyslem . Dodatkowo jest spam o resp tt 1:30 w momencie gdy CT raszuje . W takich przypadkach reakcja jest praktycznie zerowa bo nie za bardzo maja gdzie sie ruszyc atakowani i fleszowani z kazdej pozycji. Gdyby dokladnie stosowac sie do regulaminu to by serwer swiecil pustkami bo gracze by notorycznie wylatywali. Pouczenia wystarczaja :) 

1. Dziena, bardzo chętnie skorzystam

2. ---

3. W domyśle miałem ograniczenie liczby kupowanych granatów do ilości takiej, jaką możemy pomieścić w jednym momencie w ekwipunku. Myślałem, że nie muszę tego dodawać. Chociaż... nie wiem czy już nie ma takiego ograniczenia na serwerze

4. ---

5. O tej opcji nie wiedziałem :classic_blink: W każdym razie, i tak sądzę, że hajs byłby lepszym pomysłem, bo fragi zapewne zapisują się tylko w tabeli i nie przenoszą do rankingu lub GameTrackera, a za pieniądze za wskrzeszenia mogliby zwykli gracze kupić np. kamizelkę z hełmem, która pomogłaby w zabiciu przeciwników i tym sposobem nie dość, że wyrównujemy grę to również podnosimy swój ranking w historii serwera i nie są potrzebne darmowe puste fragi w tabeli ;) 

6. W pełni rozumiem. Nie miałem na myśli wprowadzania rygoru, ale zwiększenie częstotliwości upomnień z Waszej strony, adminów. I totalnie rozumiem sytuację, że zostaję sam na 5, paka leży na ct, ja jestem w tunelu i muszę obejść mapę przez longa, bo midem ani przez B nie da się przejść. Chodzi mi tu o zwrócenie uwagi graczom, którzy widać, że grają codziennie i celowo siedzą na midzie i czekają na fragi nawet po 1,5 minuty robiąc to notorycznie :) 

• Lubię To! 2

W dniu 22.01.2024 o 22:43, Rey napisał:

1. Usunąć dźwięk w radio "Fire in the hole". Czasem gdy 12 osób idzie na longa to nie słychać nic poza Fire in the hole... Poza tym, uprzykrza to ciche granie np. idąc po cichu w tunelach na B i próbując nasłuchiwać kroków wrogów, słychać jedynie Fire in the hole granatów rzucanych na longu :) 

Było. Nie zdawało sprawy to admini kazali na grupie przywrócić dźwięk bo słyszeli kto dokupywał granaty i spawował nimi.

2. Wydłużyć czas wybuchu bomby z 35 do 45 sek. To nie serwer cod mod i będąc np. na longu,  sprawdzenie A czy nie ma na nim bomby i pójście na B zajmuje zbyt dużo czasu i 35 sek to zdecydowanie za mało.

Była propozycja kiedyś o zmiejszczenie czasu z 45s do 35 i propozycja była przyjęta pozytywnie.

3. Wydłużenie czasu zakupu broni z 15 do 25 sekund. Chwilowa nieobecność np. z powodu pojęcia do toalety lub po wodę (też do toalety) powoduje, że gramy rundę bez broni.

Też była propozycja związana z tym. Dużo ludzi w pierwszej rundzie zabijali 2-3 osoby i mogły kupić sobie broń maszynową albo co chwile kupowali jakieś granaty i rzucali na mida. 

4. Zablokowanie respienia się po 20 sekundach od czasu rozpoczęcia rundy. Gdy połączymy się z serwerem opóźnieni, nie będziemy w stanie kupić sobie nawet broni ani kamizelki.

Moim zdanie zbędne to. Uroki cs 1.6. Nie może być nic idealnie :D 

5. Dodać nagrodę 500$ za wskrzeszenie teammate'a. Nie ma co się nad tym rozwodzić: serwer opiera się na reanimacji i żeby graczy zachęcić do podnoszenia siebie taka nagroda byłaby idealna. Dodatkowo, przydałoby się zwiększyć częstotliwość informowania o tej opcji nowych graczy, którzy nie mają pojęcia o tym, że istnieje na serwerze takie coś jak wskrzeszanie.

Ciekawe, można pomyśleć nad tym. Nie głupi pomysł. Co do informacji na serwerze to są dodane informacje na say oraz na y@@. Można dodać zawsze coś jeszcze. 

6. Tak na marginesie. Przydałoby się lekko uwrażliwić adminów na graczy, którzy nie wykonują celów mapy. W co drugiej rundzie, kilku terrorystów kampi na top midzie albo przed anarchią do ostatnich 30 sekund rundy, po to, by potem zrobić sobie obiegówkę do paki i narobić fragów, podczas gdy 20 innych osób czeka na zakończenie rundy. 

Tutaj musi opiekun serwera działać @ Preston  

• Lubię To! 3
  • Super! 1

1. Można zrobić tak jak @ joolz. napisał ;)

2. Bezsensu, tak jak @ `Joker.^^ napisal była propozycja skrócenia czasu i jak dotąd nikt nie narzekał ani nie chciał wydłużenia czasu wybuchu bomby. 

3. Też bezsensu ze względu na te granaty na które i tak jest zakaz dokupowania. 

4. Zgodzę się tutaj z jokerem że zbędne, nikt do tej pory na to nie narzekał ani nie miał z tym problemu.

5. Za podniesienie nie ma fraga który ci się zalicza do Topki/GTka tylko za podniesienie TTka/CTka dostaje się asystę i myślę że 500$ to za dużo niby jest limit 2 podniesień ale jak zginiesz i ktoś cię podniesie to możesz zarobić kolejne 1000$ i już w ciągu rundy jesteś w stanie uzbierać 2000$, jak juz mielibyśmy coś z tym robić to 200/300$ powinno być ok.

6. Ostatnio była skarga na jednego z byłych adminów i mówiłem adminom że NIE MA ŻADNEGO PRZYMYKANIA OKA bo gracze ciągle narzekają na to że ktoś nie robi celi albo kampi na respie itd itp ale najwidoczniej nie dotarło i jak już zgłaszacie coś na u@ to nauczcie się pisać odrazu nick bo my nie mamy monitoringu i nie widzimy jak żyjemy kto i co robi bo przeważnie zgłoszenia na u@ wyglądają tak „resp tt, cele, wygoń ich z tego respa, 2 afczy” i skąd my mamy wiedzieć jak żyjemy kto i co i jak? 
I poniekąd @ THC ma rację z tym podaniem bo każdy jest do przodu póki nie napisze podania i nie ma admina a jak już zostanie to wtedy gadka wygląda całkiem inaczej i nie wie co zrobić weźcie pod uwagę też to że chłopaki grają po parę godzin dziennie niektórzy potrafią siedzieć 8/9h bez wychodzenia z serwera i też ktoś może być już zmęczony, a pozatym jakby faktycznie mieli BYĆ WRAŻLIWI na cele itd to co chwilę leciałoby po 5/6 osób, a nawet powiedziałbym że więcej :) także trochę wyrozumiałości dla chłopaków bo to nie jest też takie fajne mieć admina i pilnować 30 osób. 

Edited by Preston
  • Lubię To! 1
  • Super! 1

pobranyplik(1).jpg.fa20e099897d8f5223daed1a93f37c44.jpg

@ onajN ???????????????

Większość propozycji już była na serwerze i nie sprawdziła się, ciężko dogodzić każdemu jak dla mnie nie ma sensu niczego zmieniać/dodawać aktualnie, a w przyszłości pomyśleć odnośnie tego wskrzeszania na ten moment zamykam. 

• Lubię To! 1

spacer.png

• onajN locked this topic

propozycja-odrzucona.png

• 2 months later...

temat-archiwum.png

• Wrrr 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

Warunki użytkowania