BOT GameFuture.pl GameFuture.pl Posted April 23, 2023 BOT GameFuture.pl Share Posted April 23, 2023 Cześć Wam! Jako, że uwielbiam czytać to postanowiłam, że zacznę polecać Wam książki, które myślę, że są warte uwagi. Na pierwszy ogień wleci pierwsza część trylogii moon pod tytułem "Obiecałem Ci gwiazdy" autorki Weroniki Schmidt. Historia dwójki nastolatków chwyta za serce, a czytelnikom pozostawia wiele, pięknych cytatów, które warto zapamiętać i zinterpretować na swój sposób. Na ogół jestem zapalonym czytelnikiem książek o tematyce obozów koncentracyjnych lub związanych z jakimiś morderstwami opartymi na faktach między innymi historia o Kubie Rozpruwaczu. Jednak dzięki tej powieści otworzyłam się także na taką tematykę. Myślę, że jest tutaj również parę osób, które czytają książki i zechcą także od siebie polecić swoje ulubione twórczości. 1 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOT GameFuture.pl GameFuture.pl Posted April 23, 2023 Author BOT GameFuture.pl Share Posted April 23, 2023 4 minuty temu, PrO I DiAbLiCa napisał: Fajna recenzja, aż może kupie książkę albo kupi ją @ Lenka xDD Natomiast miło by było jakbyś dodała info skąd masz wziętą grafikę, i skąd jest recenzja na tej grafice.\ Mimo wszystko + bo mi się podoba wygląd recenzji. Grafikę robiłam sama, cytaty + główny opis jest z książki, recenzja moja 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukinia Posted April 23, 2023 Share Posted April 23, 2023 Ja mam zdecydowanie inne zdanie. Jest to jedna z gorszych książek, które czytalam. Kilka dni temu ją skończyłam i bardzo się umęczyłam, żeby dobrnąć do końca. Książka bardzo płytka i przewidywalna. Bardzo dużo błędów - literówki, interpunkcja, powtórzenia itd. Czasami miałam wrażenie, że pisała to jakaś dziewczynka z podstawówki. Nie chodzi tu tylko o styl, ale i o sens tych scen. Bardzo dużo scen i dialogów, które nic nie wnoszą i do tego są nielogiczne. Właściwie to rozmów o niczym jest więcej, niż tych z sensem. Zdarzają się też sprzeczne sytuacje, gdzie np bohaterka mówi, że nie pije kawy, a w głowie się katuje, że to powiedziała, bo przecież kocha kawę. Po kilku tygodniach zamawia mrożona kawę, ale nie pije jej dużo, bo ma wrażenie że serce jej wyskoczy z piersi Pod koniec dowiadujemy się, że cierpi na zaburzenia, choć wcześniej temat nie był głębiej poruszany i nie były pokazane żadne znaki. Ma zaburzenia, bo ma. Totalnie nie polecam. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nvy_05 Posted April 23, 2023 Junior Admin Share Posted April 23, 2023 Mam ją w swojej biblioteczce, czeka na przeczytanie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOT GameFuture.pl GameFuture.pl Posted April 24, 2023 Author BOT GameFuture.pl Share Posted April 24, 2023 6 godzin temu, Lenka napisał: O kurcze. A ile ma części ta książka? Książka ma 3 części 🙈 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rumuuun Posted April 24, 2023 Share Posted April 24, 2023 Obiecałaś gwiazdy i do dziś żadnej nie mam Ładnie napisane 😏 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts